UUED OSAD «Roaldi retked» Araabias: eestlaste loodud uhked söögikohad rõõmustavad Lähis-Ida gurmaane

Elu24
Copy
Pavlova kohvik Dubais.
Pavlova kohvik Dubais. Foto: «Roaldi retked»

Kanal 2 saate «Roaldi retked» värske hooaja esimene osa viib täna Araabia Ühendemiraatidesse, kus tarmukad eestlased on võtnud ette suure väljakutse ja avanud sealses kultuuris oma restorani ja kohviku. 

Saatejuht Roald Johannson seikleb sedapuhku Abu Dhabis ja Dubais, kus Eesti inimeste loodud söögikohtade populaarsust on kinnitanud suisa šeigi isiklik toetus.

«Ma olen alati tundnud uhkust selle üle, et eestlane on üks julge ja ettevõtlik inimene, kes ei karda pead oma urust välja pista ning proovida ettevõtjana kätt laias maailmas. Need Eesti gurmaanid tõestavad edukalt, et meie köögikultuuri eksport Lähis-Itta on saanud vinge hoo sisse,» räägib saatejuht.

Abu Dhabi särava liivarannaga promenaadil asub Valgeranna-nimeline söögikoht, kus ettevõtlikud eestlased on loonud tõelise gastronoomilise pärli. Sealses restoranis saab nautida kodumaist toitu, mida valmistab Eestist pärit peakokk Hannes Heinpalu.

Restorani juhataja Oliver Lant avab saates söögikoha uksed ja paljastab loo, kuidas ühest omavalmistatud ja hästi välja kukkunud mahlasest hamburgerist sündinud idee viis restorani loomiseni Araabias.

Restoran Valgerand Abu Dhabis.
Restoran Valgerand Abu Dhabis. Foto: «Roaldi retked»

3,6 miljoni elanikuga Dubais aga rõõmustab magusasõpru Pavlova kohvik, kus Eesti kondiitrikunst on leidnud endale uue kodu maailma suurimas kaubanduskeskuses. Erika ja Olga, kaks tulist tallinlannat, on loonud kohviku, kus värskest toorainest õhulised meistriteosed sünnivad otse kohapeal. Saates räägivad naised, mil moel on nende Pavlova kohvik kasvanud üleeuroopaliseks brändiks.

«Roaldi retked: Araabia gurmaanid» toob täna kell 20.30 ekraanile südamlikud ja inspireerivad lood eestlastest, kes on võtnud ette suured seiklused kaugel kodust, tõestades, et Eesti toit pakub naudingut üle kogu maailma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles