NÄDALAPROGNOOS Aasta viimane nädal toob naerukilkeid ja pisaraid: täiskuu Vähis pressib kõik tunded pinnale

Margit Korbe
, astroloog
Copy
Aasta viimane nädal toob kaasa palju emotsioone, maagilist ilu, aga ka suure libastumisohu.
Aasta viimane nädal toob kaasa palju emotsioone, maagilist ilu, aga ka suure libastumisohu. Foto: Shutterstock

Sellised on planetaarsed ühismõjud, mis saadavad meid kuupäevadel 25.–31. detsember 2023. Loe lähemalt, mida nädal toob.

Oleme jõudnud 2023. aasta viimasesse nädalasse, milles on vaheldumisi suurt ilu, aga ka eksimusi, segadust ja suuri emotsioone. Kolmapäevaööl algab täiskuu Vähis, mis toob kaasa emotsionaalse puhastumise. Sel nädalal tunded kulmineeruvad ning kuidas see kellegi jaoks välja mängib, oleneb eelkõige sellest, mida inimene ise on endasse viimase poolaasta jooksul kogunud.

Lisaks on tekkimas konfiguratsioon retrograadse Merkuuri, Marsi ja Neptuuni vahel, mis toob kaasa segadust, plaanide tühistamist ja muutumist ning oma sammud ja tegevussuund tuleb kuidagi ümber mõelda. Võivad tekkida mitmesugused erinevad kahtlused, mis eksitavad meid oma teelt kõrvale.

Ent Neptuunile omase udu läbimist võib võrrelda testiga, mis suunab meid sügavamalt oma intuitsiooni ja sisemist juhatust kuulama. Kui vaateväli muutub häguseks, on mõistusega otsustamine raskendatud. Hästi läheb aga neil, kes oskavad lasta hingel end juhtida. 

Ülemõeldud plaanid tuleb ilmselt tühistada ning usaldada asjade loomulikku voolamist ja sellega kaasa minna – küll hing teab, mida tegema peab. Kui koged lihtsalt suurt segadust ja kahevahelolekut, siis püüa toetuda oma intuitsioonile või kõhutundele, isegi kui see tundub antud hetkes ebaloogiline või ebapraktiline. 

Lisaks võib nädal tuua paljastavaid vestlusi ning näidata meile infot, mis varem kahe silma vahele jäänud. Kes on püüdnud teiste eest midagi olulist varjata, võib nüüd kergemini vahele jääda. Igasugune libastumisoht on suur; seda nii kaudses kui ka otseses tähenduses libedal teel liigeldes. Sel nädalal tuleks olla eriti ettevaatlik ka igasuguste ainete tarbimisega, mis hägustavad meie selget meelt. 

Planeediseisud nädalapäevadel

Esmaspäeval on Veenus trigoonis Neptuuniga, tuues päeva ilu, harmooniat, romantikat ja empaatiat. See imeline taevaseis kõrgendab meie meeli ning innustab meid nägema kõiges ka midagi kaunist ja head. Võib tekkida suurem soov abivajajaid aidata ning süda avaneb rohkem tingimusteta armastusele. Mõned inimesed muutuvad nüüd unistavamaks ning mõtted liiguvad elu romantilisele poolele. Lähisuhetes on see väga hea aeg, mida tasuks nautida privaatselt teineteise seltsis. 

Teisipäevaööl kell 01.36 jõuab retrograadne Merkuur kvadraati Neptuuniga, mis võib tuua kirkaid ja erilisi unenägusid. Ent tajume seda mõju juba esmaspäeva õhtutundidel ja ka teisipäeval läbi päeva ning see muudab meie mõtlemist ja suhtlemist intuitiivsemaks, aga ka ebaselgemaks. Mõned inimesed võivad saada telepaatilisi kogemusi. Teised aga satuvad arusaamatustesse. Mõistus ei tööta nii nagu tavaliselt. Võidakse olla ka lihtsalt hajameelsed ja mõtetes eemal. 

Kolmapäevaööl kell 02.32 algab täiskuu Vähis 4°57’. Nagu alati, tajuvad tundlikumad inimesed täiskuud juba paar päeva ette ning selle mõju jääb kestma veel kolmeks ja pooleks päevaks pärast kuufaasi algust. Seekord on tegu väga emotsionaalse täiskuuga, mis toob välja meie sisemised täitmata jäänud vajadused. Paljugi oleneb sellest, kuidas oleme elanud viimased kuus kuud pärast suvist kuuloomist Vähis. Ent kindel on see, et nüüd emotsioonid kulmineeruvad ja puhastuvad. Mõnele võib tähendada see naerukilkeid, teisele pisaraid.

Päeva teises pooles jõuab Päike trigooni Jupiteriga ning see on äärmiselt toetav seis, mis annab lootust, et täiskuuga vallanduvad emotsioonid leiavad positiivse väljundi. Siin tekib rohkem usaldust, enesekindlust ja optimismi. Jupiter aitab näha lahendusi ning vaadata olukordi laiemalt. Isegi, kui oleme korduvalt kukkunud, innustab see seis meid ikka ja jälle uuesti tõusma. Siin on ka sõnum, et ükskõik mida parajasti ei kogeta, asi pole tegelikult nii lootusetu ega hull, kui läbi emotsioonide võib paista.

Neljapäevaööl kell 02.30 jõuab retrograadne Merkuur ühendusse Marsiga (mõjus juba eelneval õhtul), mis tähendab, et mõtetes liigutakse tagasi tegutsemisviiside, tegude ja tegevuste juurde, millega ei olda mingil põhjusel rahul. Võimalik, et nüüd nähakse vigu, mida varem ei tajutud.

Lõpuks saab selgemaks, kuidas oma eesmärkide nimel paremini tegutseda ja mida on vaja selleks teistmoodi teha. Võidakse ka taibata, milliseid tegusid oleks vaja heastada või milliseid tegevusi lõpetada. Vanad lõpetamata vaidlused ja konfliktid võivad võtta uue pöörde või isegi hakata lahenema. Samuti võib see seis meenutada meile olulisi tegemata jäänud tegusid, mille realiseerumiseks avaneb uus võimalus.

Reedeööl kell 00.15 jõuab Marss kvadraati Neptuuniga, mis tähendab, et juba neljapäevaõhtul, aga ka reedel tuleks olla liikluses eriti ettevaatlik. See seis võib tuua kergemini õnnetusi, eriti seoses libeda või sajuga. Ent samuti võib see viia inimesi eksiteele läbi nende ebateadlike otsuste, tegude ja halbade harjumuste. Kellel on selleks juba vastav kalduvus olemas, võivad selles mõjus teisi kergemini petta või alt vedada.

Kõige soodsam on see taevane mõju aga loome- ja vaimuinimestele, keda see võib inspireerida oma visioonide toel tegutsema. Samuti sobib see tantristliku seksuaalsuse kogemiseks ja praktiseerimiseks, kuna häälestab kireplaneet Marsi peenematele sagedustele.

Siit jõuame ka päeva teise olulise transiidini, nimelt Veenus teeb sekstiili Pluutoga, mis on eriti soodne just lähisuhetes, kuna võimendab intiimsust ja kirge ning kasvatab tunnete sügavust. Ent ka muudes suhetes tekib suurem valmidus minna teineteise mõistmisel ja tundmaõppimisel sügavustesse.

Tahetakse näha ja kogeda teise inimese tuuma, tegelikku olemust. Samal ajal avatakse ka enda tundeid rohkem ning ollakse valmis näitama endast külgi, mis tavaliselt on rohkem varjus. Kõik see toimub aga mõistmises ja harmoonias. Siin on olemas intensiivsus ilma liigse surveta. 

See on viimane oluline taevaseis, mis kannab meid aasta lõppu. Seejärel astub Veenus Amburisse ning Amburi valitseja Jupiter lõpetab retrograadse faasi ja pöördub otseks. Aasta viimane päev tõotab tulla päris lõbusas ja ülevas meeleolus – imelist aastalõppu, armsad nädalaprognoosi lugejad!

Kuu on tühikäigul

Teisipäeval kell 09.55–17.15 

Reedel kell 00.57–02.23

Pühapäeval kell 07.18–13.54

Nendel aegadel tasub vältida olulisi algatusi ja otsuseid, kui eesmärk pole just midagi tühistada.

Siit saad teada lähemalt Kuu tühikäigu kohta!

Retrograadsed planeedid

Jupiteri retrograad lõppeb 31. detsembril.

Merkuuri retrograad lõppeb 2. jaanuaril.

Uraani retrograad lõppeb 27. jaanuaril.

Siit saad teada lähemalt planeetide retrograadsuse kohta!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles