Täppi läinud ennustused ja kohtumine president Ilvesega – Kanal 2 pühadekava pakub vaatamist igale maitsele

Elu24
Copy
Kanal 2 jõuluprogramm.
Kanal 2 jõuluprogramm. Foto: Taavi Sepp / Kanal 2 / Elu24 kollaaž

Jõuluperioodil leiab Kanal 2 programmist mitmeid erisaateid, mis pakuvad rõõmu ja elevust ning ka südamlikke ja meeleolukaid filme.

Jõululaupäeval, 24. detsembril jõuab Kanal 2 vahendusel maailma suurimast pühakojast, Püha Peetruse basiilikast vaatajani «Jõuluõhtu missa Vatikanist». Seda peetakse aasta kõige pühalikumaks sündmuseks, mis toob kokku miljoneid inimesi üle kogu maailma.

Lisaks Paavsti tervitusele on missa täis muusikat ja õnnist meeleolu, mis loob erilise jõuluhõngu. Otse Püha Peetruse basiilikast näitab Eestis ainsana ülekannet Kanal 2 ning seda kommenteerivad Eesti katoliku kiriku esindaja Marge Paas ja kosmopoliit Neeme Raud. «Jõuluõhtu missa Vatikanist» on eetris jõululaupäeval kell 22.30.

Põnevad erisaated

25. detsembril teeb erisaade «Mida tegelikult tõi 2023?» avameelse tagasivaate ennustustele, mida meie ennustajad, selgeltnägijad ning vabamõtlejad möödunud aastal peagi lõppevaks 12 kuuks tegid. Mis läks täppi ja mida ei osatud ette näha? Kas ennustatud vaesus ja tööpuudus tabas Eestit? Kas valimistulemusi nägid nõiad ette? Saatejuht on Eda-Liis Kann. «Mida tegelikult tõi 2023?» on Kanal 2s 25. detsembril kell 20.30.

Teisel jõulupühal läheb saatejuht Mart Normet saates «Öökülaline» külla president Toomas Hendrik Ilvesele, kes tähistab 26. detsembril oma 70. sünnipäeva. Vestlus toimub Ilvese perekonna maakodus Ärma talus.

«Maailm meie ümber on muutunud nii pööraseks ja ettearvamatuks, et end Mulgimaale kinnistanud president Ilvese ideed eestlaseks olemise kohta on praegu meile kõigile suureks abiks,» räägib saatejuht. «Öökülaline. Toomas Hendrik Ilves» on Kanal 2s 26. detsembril kell 20.30.

Traditsiooniline erisaade «Unustamatu 2023» võtab kokku aasta kõige põrutavamad sündmused, mis niipea ei unune. Suur erisaade on Kanal 2 ekraanil kokkuvõtteid teinud juba aastast 2013 ning iga aasta on oma murede ja rõõmudega olnud eriline ja omanäoline. Nii on ka 2023. aasta andnud ohtralt põhjust teha ülevaade lõppeva aasta unustamatutest hetkedest ja inimestest.

Tallinn kandis lõppeval aastal Euroopa rohepealinna tiitlit, hiidrahe purustas keset suve Saaremaal autode ja majade aknaid ning Nursipalu elanikud jätkasid võitlust harjutusvälja laiendamise vastu. Kevadel toimusid riigikogu valimised, mille võitis Reformierakond. Uus valitsus tuli lagedale mitmete maksutõusudega, millest kõige rohkem kirgi küttis automaks.

Venemaa sõdib jätkuvalt Ukrainas, sõjahirmu külvavad ka hübriidrünnakud lääne suunas ning Iisraeli ja Hamasi sõda.

Eesti Olümpiakomitee sai 100-aastaseks ning aasta lõpus tegi spordiajalugu vaid 16-aastane ujuja Eneli Jefimova, tuues Eestile lühiraja EM-ilt kõigi aegade esimese kuldmedali. Tennisefännid said aga Tallinnas kaasa elada sportlaskarjääri lõpetanud Anett Kontaveidi viimasele tennisematšile.

Nendel ja paljudel teistel teemadel arutavad saates kaasa Kristina Herodes, Andrei Zevakin, Raul Ranne, Romi Hasa, Kristjan Gold ja Juku-Kalle Raid. Saatejuht on Tõnis Sarap. Suur erisaade «Unustamatu 2023» on Kanal 2s 27. detsembril kell 20.30.

28. detsembril jõuavad ekraanile Roald Johannsoni rännuseikluse «Roaldi retked» uued osad. Globaalsete eestlaste otsingul reisisell Roald Johannson jõuab oma järgmise nelja retke jooksul Kanadasse, Uus-Meremaale, Austraaliasse ja Saksamaale.

29. detsembril saab näha spordiaasta pidulikku lõpetamist ja aasta parimate sportlaste väljakuulutamist auhinnagalal «Spordiaasta tähed 2023». Pidulikul suursündmusel selguvad Eesti aasta nais-, mees- ja noorsportlane, võistkond ja treener. Õhtujuhi rollis on alati šarmantne Mart Mardisalu. Muusikalist meelelahutust pakuvad Maarja-Liis Ilus, Ollie ja mitmed üllatajad.

Filme nii väikestele kui suurtele

Jõululaupäev kulgeb menukomöödiate «Nunnad hoos» esimese ja teise filmi ning «Pruudi isa» esimese ja teise osa seltsis. Pere nooremaid rõõmustab lustakas animafilm «Jääaeg».

Esimesel ja teisel jõulupühal jõuavad ekraanile aegumatud kulutuskomöödiad «Politseiakadeemia» ja «Surmarelv». Põnevuse otsijate jaoks on nelja päeva jooksul ekraanil Nicolas Cage'i igihaljad märulifilmid, pakkudes vaatajatele seiklusi ja adrenaliini. Alates 25. detsembrist kuni 28. detsembrini jõuavad kodudesse filmiklassikud «Kadunud 60 sekundiga», «Vanglaekspress», «Kahe/Võitlus» ja «Kaljukindlus».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles