Viljandlanna soovis katta abivajaja jõululaua, kuid avastas midagi šokeerivat (6)

Triin Roos
, Elu24 reporter-toimetaja
Copy
Jõululaud. Foto on illustreeriv.
Jõululaud. Foto on illustreeriv. Foto: Elmo Riig

Viljandlanna Janika Kangus tegi ühismeedias postituse, kus ütles, et soovib aidata katta pühadelaua mõnel inimesel, kellel midagi lauale panna pole. Tema postkasti kogunes rohkem kui poolsada abipalvet. Kui Janika nende inimeste tausta uurima hakkas, pidi ta aga pettuma, sest suur osa neist ei vajagi tegelikult abi. Ühe pere juurde astus ta ka sisse. «Ma sain just šoki. Nn abivajajad olid maani lakku täis, tuba nagu taaraladu,» ütleb ta. 

Neljapäeval tegi viljandlanna Janika Kangus Facebooki grupis «Märgatud Viljandis» postituse, kus pakkus oma abi puudustkannatavatele inimestele. «Sooviks rõõmustada mõnda inimest, kellel pühadelaud tühjaks jääb. Kirjuta mulle, sõidame koos poodi ja vaatame, mis me sulle meelepärast leiame. Pühadeaeg on ka natuke imedeaeg,» kirjutas heasüdamlik naine. Ta oli üllatunud, kui tema postkasti saabus enam kui 50 abipalvet.  

«Mul on 50+ kirja juba. Väga kahju on ja kohutav. Käed jäävad lihtsalt lühikeseks. See on uskumatu, mis tegelikult toimub. Nutt tuleb kurku,» ütles ta. Enne abistamist soovitati Janikal uurida ka võimalike abivajajate tausta, mida naine tegigi, et selgitada välja, kes siis kõige enam abi vajab.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles