KLIPP SAATEST «Öökülaline» viib televaataja täna õhtul juubilar president Toomas Hendrik Ilvese koju (6)

Elu24
Copy
Foto: Kanal 2

President Toomas Hendrik Ilves tähistab teisel jõulupühal oma 70 aasta juubelit. Enda sünnipäeval, 26. detsembril, avab ta Kanal 2 saates «Öökülaline» oma Mulgimaal asuva talu väravad, et võõrustada saatejuht Mart Normetit. Normeti sõnul ootab saates endist riigipead midagi niivõrd erilist, et see toob Ilvesele lausa pisara silma.

Toomas Hendrik Ilves sündis pagulaste peres Rootsis, kasvas üles Ameerika Ühendriikides ja on teinud märkimisväärse karjääri Eesti iseseisvuse eel ja järel. Saatejuht Mart Normet veedab president Ilvesele kuuluvas Ärma talus kaks päeva ja ühe öö, sukeldudes Eesti Vabariigi minevikku ja olevikku, mida Ilves on mõjutanud nii poliitikuna kui ka kultuuritegelasena.

Ilvese panus Eesti arengusse on olnud märkimisväärne. «Tänu tema pingutustele välisministrina kuulume täna Euroopa Liitu ja NATOsse ning tunneme end kaitstult. Suursaadik Ilvese ideest sai alguse Tiigrihüpe ja seekaudu meie idufirmade buum ning Eesti edulugu terves maailmas,» räägib saatejuht Normet, kes peab Ilvest riigimeheks sõna kõige puhtamas tähenduses. «Seetõttu on mul hea võimalus uurida talt ka tunnetust Eesti tuleviku kohta,» sõnab Normet.

Lisaks ühiskondlike küsimuste põhjalikule analüüsile avab Ilves telepublikule uhkusega oma märkimisväärse suurusega raamatukogu ja koduse spordisaali ukse. Televaatajal avaneb võimalus heita pilk endise presidendi mitmekülgsetele huvidele ja hobidele, saades aimu tema igapäevastest toimetustest ning tervislikust eluviisist.

Saates ootab president Ilvest ees ka saatejuht Mart Normeti korraldatud eriline sünnipäevaüllatus, mis toob kõikenäinud mehele pisara silma.

Juubeli- ja jõuluhõnguline «Öökülaline. Toomas Hendrik Ilves» on Kanal 2 ekraanil teisel jõulupühal, 26. detsembril kell 20.30.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles