Täna «Kuuuurijas» Leedu eeluurimisvanglast annab intervjuu rahvusvaheliseks palgamõrvariks nimetatud Imre Arakas (1)

Aleksandra Jürman
, Elu24 Reporter
Copy
Imre Arakas ja Katrin Lust.
Imre Arakas ja Katrin Lust. Foto: Kuvatõmmis saatest

Hooaja viimases «Kuuuurijas» annab haruldase intervjuu Imre Arakas, keda on nimetatud ka rahvusvaheliseks palgamõrvariks. Teda kahtlustatakse Leedu allilmaliidri Deimantas Bugavičiuse mõrvas, aga ka kahe teise tapmise planeerimises. Arakas eitab kõiki süüdistusi ja väidab, et Leedu politsei määrib talle kuritegusid pähe.

«Seda ei juhtu just iga päev, et sulle helistab rahvusvaheliseks palgamõrvariks nimetatud Imre Arakas. Aga minuga just nii juhtus. Tere, kas sa näed meid?» küsib videokõne kaudu saatejuht Katrin Lust Arakalt, kes on viimased kümme kuud Leedu eeluurimisvanglas istunud.

Vilniuses asuv Leedu vangla võimaldab vangidel teha videokõnesid ja just sealt kõlab Arakase hääl. «Ei, ma ei näe, aga kuulen vähemalt,» vastab Arakas.

Vestluse käigus räägib Arakas oma versiooni sündmustest ja seletab, kuidas tema nimi on seotud rahvusvahelise palgamõrvari mainega. Mees eitab kõiki süüdistusi, mida Leedu politsei talle esitab. Ta räägib saates, et ta viibis Bugavičiuse mõrva ajal hoopis Hispaanias sõbra sünnipäeval. Nüüd üritatakse Arakale tema enda sõnul pähe määrida lisaks veel üht mõrvakatset ja üht tapmist ehk kokku kolme kuritegu.

Imre Arakas on kuulunud ka Iiri organiseeritud kuritegelikku jõuku Kinahan, mille liikmete eest on USA valitsus välja pannud pearahaks lausa viisteist miljonit dollarit. Saates antakse ülevaade, kuidas on Arakas seotud Iirimaa ja Leedu kriminaalsete jõukudega, ning uuritakse tema väidetavat osa palgamõrva ettevalmistamisel.

Kõigest lähemalt juba kell 20.30 Kanal 2 saates «Kuuuurija».

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles