Tule vanalinna uisutama!

Anu Saagim
, peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Harju tänava Uisuplats tegutseb kolmandat hooaega ja tegemist on ainukese tehisjääga liuväljaga Tallinna  kesklinnas.
Harju tänava Uisuplats tegutseb kolmandat hooaega ja tegemist on ainukese tehisjääga liuväljaga Tallinna kesklinnas. Foto: uisuplats.ee
Liuväljade traditsioon on alguse saanud Hollandist ja sealt edasi levinud teistesse Euroopa riikidesse. Talveperioodil avatakse Euroopas kokku ligi 500 väliliuvälja ning paljud nendest asuvad südalinna piirkonnas. Nii on ka üks ainulaadne liuväli avatud Tallinna vanalinnas Harju tänaval Niguliste kiriku kõrval.

Harju tänava Uisuplats tegutseb kolmandat hooaega ja tegemist on ainukese tehisjääga liuväljaga kesklinnas. See tähendab, et platsi alla on paigaldatud spetsiaalsed külmutusseadmed, mis võimaldavad isegi peaaegu 10 soojakraadi juures värskes õhus uisutamismõnusid nautida.

Samuti on platsi äärde paigaldatud helisüsteem, et tagada veel mõnusam atmosfäär. Uisuväljaku kõrval on avatud ka kohvik, mis mahutab ligi 30 inimest ning kust avaneb suurepärane vaade liuväljale ja Harju tänavale.

Peale rasket kooli- või tööpäeva tuleks ikka tegeleda oma keha ja vaimu värskendamisega, milleks sobib väga hästi positiivsete talveelamuste nautimine liuväljal.

Vanalinna Harju tänava uisuplats on kindlasti just selline koht, kus saab läbi kerge spordimõnude tunda positiivseid emotsioone.

Uisuplats pakub kõikide sihtgruppide jaoks midagi - firmadele, peredele, pensionäridele, õpilastele, tudengitele ja noortele.

Firmadele on spetsiaalselt välja töötatud pakett, mis sisaldab uisutamist ja peale üheskoos mõnusat trenni ootab kõiki osalejaid soe vastuvõtt liuvälja kohvikus koos glögi ja mõnusate suupistetega.

Peredele, pensionäridele, õpilastele, tudengitele ja noortele on uisutamine tehtud soodsamaks. Samas on uisuplats hea koht mõne tähtsa sündmuse tähistamiseks, näiteks sünnipäevade korraldamiseks.

Infot ja uudised uisuplatsi kohta näed SIIT.


Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles