PALJU ÕNNE! Jan Uuspõld 50. sünnipäeval: mulle ei meeldinud olla noor inimene

Elu24
Copy
Otsesaade «Mis uudist?». Stuudios on Jan Uuspõld, saatejuhid on Brita-Maria Alas ja Mart Normet.
Otsesaade «Mis uudist?». Stuudios on Jan Uuspõld, saatejuhid on Brita-Maria Alas ja Mart Normet. Foto: Konstantin Sednev

Täna tähistab oma 50. sünnipäeva näitleja Jan Uuspõld, kes on suurte rollide mees nii laval kui elus. «Ma ei ole ise vist ühtegi enda sünnipäeva korraldanud,» rääkis ta Vikerraadios ja tunnistas, et on alati olnud väga kehv tähistaja ning erand pole ka tänavune juubel.

Elu24 kõnele ei ole juubilar tänase päeva jooksul vastanud, küll aga rääkis ta oma sünnipäeva tähistamisest paar päeva tagasi Vikerraadio eetris. 

«Ma sain kingiootuse kirge maandada,» meenutas ta lapsepõlve, lisades, et vahetult enne jõule sünnipäeva pidada oli tore. «Talv on siiani mu lemmikaastaaeg, sest see tähendas minule ainult head!»

«Väga närb,» vastas ta muiates saatejuht Andres Oja küsimusele, kui suur sünnipäevade pidaja ta on. «Ma ei ole ise vist ühtegi enda sünnipäeva korraldanud. Kui keegi on selle ette võtnud, siis on midagi olnud.»

Ei meeldinud olla noor inimene

Sellele, milline ta ise või mis tema elus 50. sünnipäevaks olema peaks, pole näitleja enda sõnul kunagi mõelnud. «Ainus asi, mida ma mäletan, et mulle ei meeldinud olla teismeline ega üldse noor inimene. Mulle meeldisid sellised vanemad hea välimuse ja hästi lõhnavad härrasmehed, sellised kergelt napsused. No napsu ma ise ei tarbi enam, aga meeleolu on mul ikka selline, nagu oleks kergelt vindine kogu aeg,» arutles ta muiates.

Kuigi alkohol Jani ellu enam ei kuulu, tõdes ta, et on olnud olukordi, kui sünnipäevajärgset hommikut ta ei mäleta.

«Mulle üht-teist seal organiseeritakse,» ütles ta tänavuse juubeli kohta ja lisas, et oli küll korraks mõte suurem pidu maha pidada, ent sellest siiski loobuti. «Võibolla ma teen uuel aastal ise mingi kingituse n-ö publikule, et midagi niisugust suuremat,» märkis ta kavalalt.

Tormiline aasta

Suvel tiirutas Jan Uuspõld mööda Eestimaad stand-up-etendusega «Kuidas huumor meid elus edasi kannab?». Suvesse jäi ka romaan noore kauni ilusalongi omaniku Brigita Antoniga ja naasmine oma pere juurde.

Jani ja Brigita suhe sai avalikuks juuni alguses, kui nad saabusid koos Kroonika meelelahutusauhindade galale. Suve jooksul jäid nad kaamerasilma ette paljudel üritustel ning nende suhe tundus ideaalne. Üsna pea sai aga Uuspõld aru, et perekond on tema jaoks esmatähtis, ja mees teatas suve lõpus, et nad pole Brigitaga enam koos, kuid jäävad siiski sõpradeks. «Tänaseks olen aru saanud, et minu enam kui kümne aasta jooksul suure töö tulemusena üles ehitatud armastus on endiselt seal, kus on minu laps ja pere,» teatas Jan Uuspõld augustis.  

Jan Uuspõld.
Jan Uuspõld. Foto: Konstantin Sednev

Uuspõld on üles kasvanud Tallinnas Nõmmel, olles nii isa kui ka ema poolt neljanda põlve nõmmekas. Ta lõpetas 1998. aastal Eesti Muusikaakadeemia Kõrgema Lavakunstikooli (18. lend). Aastatel 1998–2005 ja 2008–2013 töötas ta näitlejana Eesti Draamateatris, 2005–2007 Tartu Vanemuise teatris. Hiljem on Uuspõld töötanud enda kaasomandis olevates projektiteatrites (2009–2014 Monoteater, 2013. aastast alates Prem Teater).

Uuspõld on mitmekülgne artist, kes paistab silma humoorikate rollidega, mis publikut korralikult naerutavad.

Lisaks teatrilavadele on Uuspõld üles astunud ka kinolinal. 2007. aastal linastus must komöödia «Jan Uuspõld läheb Tartusse», mis lõi publikurekordi ja oli tol aastal vaadatuim film.

2011. aastal veenis Kanal 2 Uuspõldu osalema heategevuslikus saates «Tantsud tähtedega». Uuspõllul oli võistlustantsu kohta eelarvamus: ta läks enda meelest saadet kaotama. Pärast esimesi trenne koos treener Aleksandra Žeregeljaga oli eelarvamus aga kummutatud ja näitlejas tärkas kirg tantsu vastu. Endalegi ootamatult võitis ta «Tantsud tähtedega» 2011. aasta hooaja.

Elu24 toimetus soovib Jan Uuspõllule palju-palju õnne ja edu edaspidiseks!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles