Tahad privaatsust? Kardinad on minevik, nutikile olevik!

Nutiklaas OÜ
Copy
Foto: Nutiklaas

Paljudes uuselamurajoonides on majad ehitatud lähestikku ja läbi akna naabrite tervitamine on saanud harjumuseks. Siiski ei sobi kõigile inimestele, et kogu nende tegevus on teistele näha ning soovitakse rohkem privaatsust. Parim lahendus on klaasidele paigaldatav innovaatiline nutikile, mille läbipaistvust saab muuta hetkega.

„Nutikile lahendab privaatsusprobleemid, blokeerib päikesevalgust ja -kuumust ning UV-kiirgust. See on hea lahendus ka neile, kellel on tolmuallergia pärast kardinate kasutamine keeruline või kui on soov kardinate arvelt ruumi kokku hoida,” tutvustab Nutiklaas OÜ juhatuse liige Davor Tamm.

Nutikile võib olla nii tumehalli kui ka piimjat tooni, kuid kõige innovaatilisem lahendus on hetkega aknad kottpimedaks muutev pimendav nutikile. Nutikile läbipaistvust saab juhtida seinalüliti, kaugjuhtimispuldi, taimeri, liikumis- või valgusanduriga vähem kui 0,2 sekundiga.

Nutiklaas OÜ on paigaldanud eramajade ja ärihoonete akendele, ustele ja klaasist vaheseintele üle 6000 ruutmeetrit nutikilet. „Erakliendid tellivad nutikilesid kõige rohkem vannituppa, sauna eesruumi, kööki ja elutuppa. Kile aitab hästi terava päikese puhul, mis segab nutiseadmete ja teleri vaatamist. Lisaks privaatsuse andmisele ja päikesekaitsele saab kasutada nutikilega kaetud klaaspinda tahvlina. Viimane argument on just oluline haridusasutustes ja kontorite ning omavalitsuste koosolekuruumides,” räägib Tamm.

Ärikliendid soovivad nutikilet kasutada enamasti koosolekuruumide ja kabinettide vaheseinte klaaside nähtamatuks muutmiseks. Samuti kasutatakse nutikilesid meditsiiniasutustes, muuseumites, salongides ja toidutööstuses, kus on oluline tolmuvaba keskkond ning kardinate kasutamine raskendatud. Näiteks on kasutatud nutikilet Terviseameti pressiruumis, kus seda saab ka oma silmaga näha. Kile paigaldamine on muide hinnalt soodsam kui motoriseeritud kardinad. Oluline on ka toote eluiga – akent saab nähtavaks ja nähtamatuks klikata üle miljoni korra.

„Meie kliendid tellivad nutikilesid kõige enam kesklinna kontoritesse ning uuselamurajoonides asuvatesse kodudesse näiteks Tiskres, Laagris, Suurupis ja Rae vallas. Sealsete majade aknad üksteisele lähestikku ning inimesed soovivad rohkem privaatsust,” ütleb Tamm. „Sisearhitektid ja sisekujundajad tunnevad meid juba hästi, samuti inimesed, kes kasutavad meelsasti targa maja lahendusi. Enamasti soovitakse nutikilesid paigaldada hoone või ruumi renoveerimisel või remontimisel, kui aja jooksul on selgeks saanud, et häirivaks on osutunud aknast tulev päikesevalgus ning möödujate pilgud.”

Nutiklaas OÜ arendab ja toodab oma tooted Tallinnas Mõigu tehnopargis. Ettevõte paigaldab nutikile enamasti valmisobjektidele, peites juhtmed ja toiteallika parimal võimalikul viisil. Nutikile eluiga on standardtingimustes rohkem kui 100 000 tundi ehk 12 aastat ning lamineeritud olekus isegi 30 aastat.

Esitades detsembris hinnapäringu, kingib Nutiklaas OÜ võimaluse kogu perele läbi nutitelefoni rakenduse akende läbipaistvuse juhtimise. Tellides mainige sooduskoodi JÕULUD.

Loe nutikiledest lähemalt Nutiklaasi kodulehelt, Facebookist ja Instagramist!

Copy

Märksõnad

Tagasi üles