Märt Avandi: pärast «Pealtnägija» intervjuud võttis minuga ühendust paarsada narkosõltlast

Elu24
Copy
Märt Avandi.
Märt Avandi. Foto: Remo Tõnismäe

«Otsus kõik ära rääkida sündis seetõttu, et narkosõltlase elu Eestis on keerulisem kui ehk kusagil mujal,» ütles näitleja Märt Avandi intervjuus ajalehele Pealinn, kus puudutas muu hulgas aasta alguses antud avameelset paljastust «Pealtnägija» saates.

«See «Pealtnägija» intervjuu oli mitu kuud varem tehtud otsuse tulemus,» sõnas Avandi, kommenteerides aasta alguses eetris olnud saadet, kus narkosõltuvust tunnistas.

«Ma olin kindel, et seda tuleb teha. Otsus kõik ära rääkida sündis seetõttu, et narkosõltlase elu Eestis on keerulisem kui ehk kusagil mujal. Meil kiputakse häbimärgistama sõltlasi. Häbimärgistatakse seepärast, et narkootikumid on illegaalsed. See on olnud meile ka võõras teema. Alkoholism on meile palju tuttavam. Me kõik teame, mida alkohol inimesega teeb. Narkootikude teema aga hirmutab inimesi.»

Lisaks tunnistas Avandi, et pärast intervjuud võttis temaga ühendust paarsada narkosõltlast, kes uurisid, kuidas ta abi sai. «Püüdsin neid siis aidata nii palju, kui sain.»

Avandi lisas, et pärast intervjuud võttis temaga ühendust ka üks narkopolitseinik. «Nüüd suhtleme päris tihti omavahel. Ta küsib ikka mu arvamust, et kuidas peaks narkopoliitikat ajama. Ega mina pole sel alal mingi arvamusliider, aga ma olen seal teisel pool olnud ja mõnda asja tean.» 

Loe lähemalt ajalehest Pealinn

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles