«Laps karjub ja nutab hüsteeriliselt. Panin paratsetamooliküünla, siis oli 1,5 tundi vaikus. Homme ostan need homöopaatilised kõrvatilgad.» Nii kirjutab kolme-aastase lapse ema sotsiaalmeedias. Juhtumist on teadlik ka politsei. «Kui sul on laps haige, siis sa pead last aitama! Nende vahenditega, mida tõenduspõhine meditsiin lubab,» kommenteerib tunnustatud lastearst Reet Raukas.

5000 liikmega homöopaatiahuviliste Facebooki grupis «Homöopaatia.ee» hüppab ette postitusi, kus otsitakse leevendust kergematele terviseprobleemidele, aga ei puudu ka karmid olukorrad, kus ägedat haigust põdevate laste vanemad üritavad pseudoteaduse abiga oma lapsi ravida. Seejuures panevad nad oma lapse tervise ohtu.

«Palun abi! Kolme-aastasel on mitu päeva tugev nohu ja täna peale lõunaund hakkas paremas kõrvas valu. Olen andnud kaks korda pooletunniste vahedega pulsatilla't ja hepar sulphur'it ja siiani valutab,» kirjutab Facebookis kolme-aastase lapse ema. Hiljem tunnistab ta, et andis lapsele ka ühe paratsetamooliküünla. «Siis oli 1,5 tundi vaikus. Laps karjub ja nutab hüsteeriliselt. Ütleb kõrv ai-ai-ai. Homme ostan need homöopaatilised kõrvatilgad.»

Kommentaarid
Copy