KÕRV PEALE Uued tulijad ja vanad tegijad! Kõik 20 Eesti Laulu võistluslugu on nüüd kuulatavad (1)

Annaliisa Köss
, reporter-toimetaja
Copy
Eesti Laul 2024 artistid.
Eesti Laul 2024 artistid. Foto: Pressifotod / Elu24 kollaaž

Reede õhtul avalikustas Eesti Rahvusringhääling (ERR) saates «Eesti Laul 2024. Start» kõik Eesti Laul 2024 võistluslood ja muusikavideod.

Eesti Laul 2024 võistlustulle astub 20 laulu. Neist viiel on finaalikoht juba olemas ning 15 lähevad 20. jaanuaril Tartus toimuvas poolfinaalis püüdma teist viit pääset lõppvõistlusele.

Finaal toimub Tallinnas Tondiraba jäähallis 17. veebruaril. Eesti Laulu juhivad Grete Kuld ja Tõnis Niinemets.

Eesti Laul 2024 finalistid (tähestikulises järjekorras):

Brother Apollo «Bad Boy»
Autorid: Erkki Sippel, Joseph Miettinen, Iiro Grönroos, Anu Volmer

Carlos Ukareda «Never Growing Up»
Autorid: Carlos Ukareda, Steven Ilves

Daniel Levi «Over the Moon»
Autorid: Daniel Levi Viinalass, Victor Crone, Vallo Kikas

Nele-Liis Vaiksoo «Käte ümber jää»
Autorid: Peter Põder, Allan Kasuk, Nele-Liis Vaiksoo, Marek Sadam

Uudo Sepp, Sarah Murray «Still Love»
Autorid: Liis Hainla, Uudo Sepp, Joel Sundkvist, Aleksi Wiklund

Eesti Laul 2024 poolfinalistid (tähestikulises järjekorras)

5MIINUST x Puuluup «(nendest) narkootikumidest ei tea me (küll) midagi»
Autorid: korea, kohver, lancelot, päevakoer, Marko Veisson, Ramo Teder, Kim Wennerström

«Me oleme heade südametega poisid, kellel on huumorisoon õiges kohas,» kirjeldavad mehed ennast, olles veendunud, et just nemad sõidavad sel korral Eurovisioonile. «Turbofolk on see, mida meie läheme sinna koos tegema. See võiks olla see, mis Euroopa publikule praegu kindlasti peale läheb!»


 

Anet Vaikmaa «Serotoniin»
Autor: Sven Lõhmus

«Mahavokiga esinemine on mulle andnud lavakogemust, publikuga suhtlemise kogemust ja mõnes mõttes on see mind ka üldse laulma õpetanud,» räägib Anet Vaikmaa, keda viimati sai teleekraanil näha konkursil «Uus laul» looga «Viimane tants». 

Antsud «Vetevaim»
Autorid: Aile Alveus, Antsud

«Meie oleme etnograafiline küttebänd,» tutvustavad ennast Antsud ja lisavad, et asuvad justkui kuskil Metsatöllu ja Curly Stringsi vahepeal. 

Cartoon, Ewert Sundja «Oblivion»
Autorid: Joosep Järvesaar, Hugo Martin Maasikas, Ewert Sundja

«Ewerti tugevuseks on kindlasti tema hääl. Mul tulid reaalselt külmavärinad, kui ma esimest korda kuulsin teda seda lugu laulmas,» räägib Joosep Järvesaar. «Me tegime lugu kiiremaks, kuna kolm minutit läks üle,» räägivad mehed, et ei kirjutanud seda laulu üldsegi mitte Eurovisiooni jaoks. 

Cecilia «FOMO»
Autorid: Cecilia-Martina Mägi, Sander Sadam, Liis Hainla

«Minul avastas selle mu lasteaiakasvataja, kes ütles mu emale, et ma olin väga aktiivne laulja lasteaias ja et kas ta saaks mu kuskile laulma panna,» räägib Cecilia oma ande avastamisest. Vahepeal ka viiulit õppinud lauljatari jaoks hakkas lumepall siiski veerema popmuusika rütmis. Cecilia enda sõnul saab ta Eesti Laulul nüüd teha seda kõike nii, nagu on endale manifesteerinud.

Ewert and The Two Dragons «Hold Me Now»
Autorid: Ewert Sundja, Erki Pärnoja, Ivo Etti, Kristjan Kallas

INGA «No Dog On a Leash»
Autorid: Inga Tislar, Markus Palo

Inga osaleb Eesti Laulul juba viiendat korda, kuid ainult ühe korra varem on ta pääsenud ka finaali (2019. aastal looga «Milline päev»). «Ei saa võrrelda finaali lava poolfinaali lavaga,» ütleb Inga, et just esimene on koht, kuhu iga artist tahab jõuda. 

Ingmar «Dreaming»
Autor: Ingmar Erik Kiviloo

USAs Berkeley muusikakolledžis muusikaproduktsiooni õppiv 19-aastane Ingmar on tänavuse võistluse noorim osaleja. «Igapäevaselt mängin viiulit, klaverit, vahel orelit, trumme ja kitarri ka, laulan ja kirjutan iga päev vähemalt ühe loo,» rääkis ta oma Bostonist saadetud tutvustusvideos.

«Selle looga tahan ma öelda, et ärge mitte kunagi laske lahti oma unistustest, vaid minge nende poole, isegi kui keegi neisse veel ei usu,» räägib ta oma loost «Dreaming».

Laura «Here's Where I Draw the Line»
Autorid: Laura Põldvere, Johannes Lõhmus

Laura Põldvere ja Johannes Lõhmus on koos muusikat teinud juba üle 20 aasta. «Kuidagi hästi orgaaniliselt ja lihtsalt tuli see,» kirjeldab Laura selle aasta võistluslugu, lisades, et eelnevatel kordadel on palju rohkem pusimist olnud. «Paari tunniga oli lugu juba enam-vähem valmis,» lisab Johannes. Ent ootamatused viisid Laura seejärel Singapuri esinema ja Johannese hoopis sünnitusmajja... «Aga hiljem kuulates selgus, et kõik, mis on, on väga hea,» on nad tulemusega väga rahul. 

OLLIE «My Friend»
Autor: Oliver Mazurtšak

Eelmisel aastal superfinaalis teiseks jäänud OLLIE jaoks on möödunud aasta olnud põnev. «Viimane kontsert oli New Yorgis Eesti Majas,» märgib ta, kuid lisab, et kontserdipakkumisi on ta saanud isegi spordiklubi garderoobis. 


 

Peter Põder «Korra veel»
Autor: Peter Põder

Peter räägib, et Eesti Laulul oli tal sellel aastal lausa mitu rauda tules. Kolmest loost ühega (kaasautor Nele-Liis Vaiksoo esitatavas laulus «Käte ümber jää») sai ta otse finaali, teisega poolfinaali. 

Silver Jusilo «Lately»
Autorid: Silver Jusilo, Markus Palo

«Muusika juurde tõi mind minu vanemate valik panna mind muusikakooli akordionit õppima,» räägib teist korda Eesti Laulul osalev Silver, kes täna mängib hoopis kitarri ja laulab.

Sofia Rubina «Be Good»
Autorid: Jason Hunter, Robert Stanley Montes, Renae Rain

«Mina tulen sellega, milles mina olen hea,» ütleb džässlaulja Sofia Rubina, lisades, et kui publikuga on hea kontakt ja lugu publikule meeldib, siis ongi juba kõik korda läinud.  

Traffic «Wunderbar»
Autorid: Stig Rästa, Silver Laas

Ansambel Traffic osaleb Eesti Laulul juba 7. korda ja meeste sõnul on see lausa wunderbar (saksa keeles imeline).

YONNA «I Don't Know About You»
Autorid: Johanna Eendra, Jakob Kaarma, Semjon Greef

Yonna osales Eesti Laulul esimest korda 2019. aastal looga «Miks sa teed nii». Võistlusloo «I Don't Know About You» esimene salm jäi lauljataril aga koguni neljaks aastaks sahtlisse, kuni viimaks valmis sellele ka kaunis järg. 

Yonna töötab lasteaias muusikaõpetajana ning naudib seda väga.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles