VIDEO Rahvusvahelises kosmosejaamas lahendati kadunud tomati müsteerium

Inna-Katrin Hein
Copy
USA NASA astronaut Frank Rubio ISSil taimekasvatuslaboris. Ta kasvatas tomateid, kuid kaotas tomati, mis oli mõeldud talle. Kaheksa kuud hiljem leiti köögivili üles.
USA NASA astronaut Frank Rubio ISSil taimekasvatuslaboris. Ta kasvatas tomateid, kuid kaotas tomati, mis oli mõeldud talle. Kaheksa kuud hiljem leiti köögivili üles. Foto: NASA / SWNS / Scanpix

Rahvusvahelises kosmosejaamas (ISS) lahendati kadunud tomati mõistatus, mis sai alguse USA astronaudist Frank Rubiost. Tilluke tomat kadus märtsis, kui valmis maaväline saak, kuid ilmus lõpuks rohkem kui kaheksa kuud hiljem välja.

«Meie head sõpra Frank Rubiot, kes suundus juba koju, on mõnda aega süüdistatud tomati ärasöömises. Kuid me saame ta süüst vabastada. Leidsime tomati,» ütles NASA astronaut Jasmin Moghbeli 6. detsembril otseülekande ajal, millega tähistati ISSi 25. aastapäeva.

​USA astronauti Frank Rubiot hakati kadunud tomati pärast tögama. 2,5 sentimeetri laiune Red Robin kääbustomat oli osa Veg-05 eksperimendi saagist, mida Rubio oli kasvatanud, teatab Space.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles