Paljukeelse netientsüklopeedia Wikipedia 2023. aasta 25 enimvaadatud teemad kajastavad peagi lõppeva aasta olulisimaid suundumusi ja sündmusi, nagu tehisintellekti arengut ja meie seast lahkunud tuntud inimesi. Samuti kasvab veebisaidil India kasutajate mõjuvõim.

Mittetulundusühingu Wikimedia Foundationi juhitav Wikipedia on 2023. aastal saanud seni enam kui 84 miljardit lehevaatamist, selgub fondi CNNiga jagatud andmetest.

Arvestades selle tohutut populaarsuse kasvu, oli OpenAI virtuaalse juturoboti ChatGPT lehekülg sellel aastal Wikipedia enimvaadatud leht, mis kogus rohkem kui 49,4 miljonit unikaalset vaatamist. ChatGPT püstitas veebruaris kõige kiiremini kasvava kasutajabaasi rekordi, kui kogus jaanuaris 100 miljonit aktiivset kasutajat. Teised tehnoloogiaettevõtted on investeerinud miljardeid, et arendada konkureeriv generatiivne TI-tehnoloogia. Seotud tehnoloogiaettevõtted toodavad pooljuhtkiipe, mis võimaldaksid uusi saavutusi valdkonnas ja mõjutavad geopoliitilisi suhteid suurriikide vahel.

Kommentaarid
Copy