Prokuratuuri selgitus: Leiburit võib karistada 4-12-aastase vangistusega

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indrek Leibur ehk Nõia-Ints astus Tallinnas kohtu ette
Indrek Leibur ehk Nõia-Ints astus Tallinnas kohtu ette Foto: Reporter.ee

Indrek Leiburit aka Nõia-Intsu võib staarnõia enda sõnul oodata 11-aastane vangistus. Põhja ringkonnaprokuratuur tahab siinkohal teha ka omapoolse selgituse.

«Prokurör küsis väljapressimises süüdistatavale Indrek Leiburile kohtus karistuseks 8 aastat ja 6 kuud vangistust, millele lisanduks süüdimõistmisel varasemast kandmata karistus 2 aastat ja 6 kuud. Väljapressimise eest võib kohus karistada 4-12-aastase vangistusega, nii et prokuröri küsitud karistus on keskmise lähedal,» edastab Põhja ringkonnaprokuratuuri pressinõunik Arno Põder.

«Karistuse taotlemisel arvestas prokurör ka seda, et Leiburit on varem kriminaalkorras karistatud seitse korda ja uue kuriteo pani ta süüdistuse järgi toime katseajal,» lisab Põder.

Põhja ringkonnaprokuratuuri pressinõuniku sõnul karistas kohus viimati Leiburit üliraske kehavigastuse tahtliku tekitamise eest 2003. aastal ja kinnipidamiskohas toime pandud narkokuriteo eest 2004. aastal ning ta vabanes vanglast enne tähtaega 2008. aasta lõpus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles