Jeremy Clarkson nimetas Briti peaministrit «ühe silmaga idioodiks»

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jeremy Clarkson
Jeremy Clarkson Foto: AFP / Scanpix

Menuka saate «Top Gear» üks juhtidest Jeremy Clarkson nimetas Briti peaministrit Gordon Browni «ühe silmaga šoti idioodiks».

Clarksoni aravtes valetas peaminister inimestele, kui ütles, et Suurbritannia valitsus tegeleb globaalsest kriisist tingitud probleemide lahendamisega, kirjutab The Telegraph.

«Top Geari» saatejuht kritiseeris Browni Austraalias Sydneys koos kaassaatejuhi Richard Hammondiga antud pressikonverentsil.

Clarkson võrdles Briti peaministrit ka Austraalia peaministri Kevin Ruddiga.

«See oli esimene kord, mil kuulsin peaministrit tunnistamas, et kriisi tõttu oleme me kõik sügaval………Ta näos oli näha hirmu,» sõnas Clarkson Ruddi kohta.

Saatejuht jätkas, et Suurbritannia peaministriks on aga ühesilmaline šoti idioot.

«Meil brittidel on seevastu peaministriks ühesilmaline šoti idioot, kes pidevalt korrutab, et kõik on korras. Loomulikult teavad kõik, et ta valetab,» lausus Clarkson.

Gordon Brown kaotas silma teismeeas ragbit mängides.

Šoti poliitikud vihastasid Clarksoni võrdluse peale.

«See kommentaar näitab Jeremy Clarksoni vaimset taset. Enamik britte on uhked selle üle, et Briti peaminister on šotlane. Tal on tervet mõistust, et Suurbritannia võimalikult väheste kahjudega kriisiaja üle elaks,» lausus Šoti tööpartei juht Iain Gray.

«Top Geari» tootja BBC ja peaminister Gordon Browni kantselei keeldusid Jeremy Clarksoni avaldust kommenteerimast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles