VIDEO «Nii palju rahvast!» Advendiaja avamine Tartus pakkus meeldejääva elamuse

Triin Roos
, Elu24 reporter-toimetaja
Copy
Esimene advent Tartus.
Esimene advent Tartus. Foto: Ekraanitõmmis videost.

Pühapäeva õhtul täitus Tartu Raekoja plats tuhandete inimestega, kes tulid osa saama jõululinna avamisest. Esimese advendi puhul pakkus silmailu valgusmäng, mis joonistas raehoonele erinevaid kujundeid. Vaata videost, kui palju rahvast kohale tuli.

3. detsembri õhtul avati Tartu Raekoja platsis pidulikult advendiaeg. Rahvast oli raeplatsile kogunenud rohkelt ning kesklinnas asuvad parklad olid autodest pilgeni täis. Parkimiskohta otsides võis kuulda kapjade plaginat ja näha hobuseid vedamas jõulutuledes saani. Tartu linnavalitsuse pressiesindaja sõnul osales Tartu jõululinna avamisel tuhandeid inimesi. 

Juba kella nelja ajal oli Raekoja platsil asuvale uisuväljakule kogunenud palju suuri ja väikseid uisusõpru. Kuna liuväljak oli avatud esimest päeva, olid jääl veel mõned konarused ja mõned uisutajad takerdusid nendesse ning kukkusid. «Uisusõpru on siin tõesti palju, kuid nägin juba, kuidas kaks last rängalt kukkusid. Üks lausa lendas vastu jääd,» rääkis koos lapsega uisutama tulnud Pille. «Valgusšõu oli aga vaimustav, nii hea tunne tekkis seda vaadates,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles