Mida teha Läänemaal?

Copy
Foto: Shutterstock

Dietrichi kokkade looming viib keele alla

Haapsalu vanalinna kohvikus Hapsal Dietrich saab nautida kohalikust värskest toorainest valmistatud roogasid, lõunapakkumisi ning nädalavahetuste mõnusat melu.

Hapsal Dietrich on avatud aastaringselt iga päev ning menüüs, mis vahetub kaks korda aastas, on midagi igale maitsele.

Kohviku klientide vaieldamatu lemmikroog on Dietrichi vanaema šnitsel pohlamoosi ja saksa kartulisalatiga. Pakutav liha ja kala pärinevad kohalikust farmist või kaluritelt. Alati võib olla kindel, et roogade valmistamisel pole kasutataud poolfabrikaate, sest kõik koogid, kastmed, supid ja lisandid valmivad Dietrichi köögis.

Menüüs on veganitelt kiita saanud grillitud kimchi baklažaan kikerherne karri ja Chimmychurry kastmega ning taimetoitlaste lemmikud, õlletaignas austerservikud. Lastele on lastemenüü ja väike tegevusnurgake ning neljajalgne sõbergi ei pea kurvalt toidurallit kõrvalt jälgima, vaid saab omale veekausikese ja närimiseks kuivatatud jänesekõrva. Hapsal Dietrich kannab nii pere- kui ka lemmikloomasõbralikku restorani tiitlit. Hapsal Dietrich on ka Falstaff väga hea tasemega restoranide nimekirjas ning olnud mitmel korral Silverspooni finalist.

Kunagi tegutses Haapsalus Dietrichi pagariäri, kus pakuti linna parimat kohvi ja küpsetisi. Tänane Hapsal Dietrichi perenaine püüab olla oma eelkäijate vääriline. Talvisel ajal kuni 40 inimest mahutav (suvisel ajal kuni 100inimest) Hapsal Dietrich tõmbab magnetina külastajaid, kes hindavad head kohalikku toorainet, väikseid kohvikuid, austavad väikelinna ajalugu, vana arhitektuuri ning armast eestiaegset sisekujundust.

Põgene linnamelust ja naudi talve Roosta puhkekülas 

Roosta puhkeküla on perepuhkajate ja paaride lemmikpaik, kus saab nautida vaikust ja rahu, kuid samas leidub seal rohkelt võimalusi päeva sisustamiseks.

Loode-Eesti puhtas männimetsaga looduses, vaid mõne sammu kaugusel kaunist Roosta rannast asuv puhkeküla on armastatud puhkusekoht paljudele peredele ja sõpruskondadele, kes soovivad linnamelust eemale saada, lõõgastuda ja meelt lahutada. Roosta sobib ideaalselt ka kaugtöötajatele, kes soovivad vaikust ja rahu.

Majutus on puhkekülas eriliselt hubane ja mugav. Külaliste ootel on 34 puhkemaja koos magamistoa, pesemisruumi, avatud elutoa ja kööginurga ning ruumika terrassiga. Väiksem maja mahutab kuni neli, suurim aga kuni kümme inimest. Kõik puhkemajad paiknevad eraldi, pakkudes privaatsust ja mõnusat kodutunnet. Iga maja on varustatud kõigi vajalike mugavustega.

Lisaks rajati sel aastal ainulaadne nutikas HUT puhkemaja, kus saab nautida avarust, privaatsust ja mugavust.

Talvel, kui maapind kattub koheva lumega, muutub Roosta puhkeküla imeliseks võlumaaks - nagu oleksite sattunud põhjanabale jõuluvana juurde. Mõnusa saunaõhtu tarbeks on valikus suur õuealaga saunakompleks, värskelt renoveeritud peresaun, isiklik saun otse puhkemaja juures ja ratastega saun, mida saab tellida otse puhkemaja kõrvale ning eksklusiivset elamust pakkuv lumevaatega klaasist saun.

Aktiivseid tegevusi jätkub siseruumides kui ka väljas – saab mängida discgolfi, mobiilimängu „Viikingite aardejaht Roostal”, ratsutada, suusatada, kelgutada ja uisutada. Seejärel mõnusalt lõõgastuda peamaja saalis ja mängida kaaslasega bowlingut, lauatennist, piljardit ja koroonat. Need tegevused on populaarsed ka puhkekülas peetavatel laste sünnipäevadel. Täiskasvanud viiakse koostöös naabruses paikneva Roslep Brewery õllepruulijaga õllematkale.

Roosta Resto kostitab külastajaid a la carte jõulumenüüga või toob hoopis toidu otse puhkemajja – kõik on võimalik!

Tule külla ja avasta talvine imedemaa Roostal! Roosta puhkekülas kohtuvad mugavus, loodus ja talvine võlu! Värsked uudised leiad Facebookis ja Instagramis.

Copy

Märksõnad

Tagasi üles