VIDEO BBC: Venemaa poliitik tegi Ukrainast röövitud lapsest venelase (1)

Inna-Katrin Hein
Copy
Ukraina Hersoni lastekodu. Foto on tehtud 22. novembril 2022. Sellest lastekodust viidi 48 last Venemaale, kaasa arvatud Margarita Prokopenko, kes seal adopteeriti ja uue nime sai.
Ukraina Hersoni lastekodu. Foto on tehtud 22. novembril 2022. Sellest lastekodust viidi 48 last Venemaale, kaasa arvatud Margarita Prokopenko, kes seal adopteeriti ja uue nime sai. Foto: AP Photo / Bernat Armangue / Scanpix

Ukraina lasteombudsman Dmõtro Lubinets kinnitas infot, et Venemaa poliitiku perekond adopteeris ebaseaduslikult ukrainlasest lapse, kes viidi sunniviisiliselt Hersoni lastekodust Venemaale, kus ta sai uue nime.

Algselt Margarita Prokopenko nime kandnud tüdruk oli üks 48 lapsest, kes kadus 2022. aastal Hersoni lastekodust pärast seda, kui Vene väed linna okupeerisid. See oli venelaste kontrolli all kaheksa kuude enne, kui Ukraina armee linna vabastas. 

Margaritat, kes oli kohaliku lastekodu noorim elanik, ümbritsev mõistatus sai alguse sellest, kui lillas kleidis naine ilmus Hersoni lastehaiglasse, kus kümnekuust last 2022. aasta augustis bronhiidi tõttu raviti, kirjutab BBC

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles