KLIPP «Südamesoov» täidab kolmele lapsele isa, ema ja vanaema eest oleva Jelena unistuse

Elu24
Copy
Foto: Kanal 2

Kanal 2 eetris olev «Südamesoov» räägib neljapäeval Kiviõlis elava Jelenaga, kes kasvatab üksi kolme last, olles neile nii ema, isa kui ka vanaema eest. 

Vanaema Jelena on elanud justkui mitu elu. Tallinnas kasvatas ta üles poja ja tütre, töötas õmblejana, mattis abikaasa ja vahetas eriala, et töötada sotsiaalhooldajana. Täna elab ta aga hoopis Kiviõlis ja kasvatab kolme last, kellele ta on nii ema, isa kui ka vanaema eest.

Lisaks on ta tugiisik peredele, kes maadlevad mitmesuguste eluraskustega ja kes tema abiga õpivad paremini toime tulema.

11-aastane Juri on Jelena lapselaps, kes juba vastsündinuna jäi vanaema hoole alla. Jelena tütar ei olnud sel ajal võimeline ise oma poja eest hoolitsema ja Jelena pidi meelde tuletama kõik, mida ta oli laste kasvatamise kohta 20 aastat tagasi õppinud. Kuid ta tundis, et ta pole olnud siiani lapsevanemana piisavalt hea ja tahab õppida, kuidas last paremini mõista ja toetada. MTÜ Igale Lapsele Pere koolitustel sai ta kindluse, et saab uue põlvkonna kasvatamisega hakkama.

Pärast seda, kui Jelena oli seitse aastat üksikvanemana oma lapselast kasvatanud, liitus perega veel kaks last: tollal kolme-aastane Arisha ja seitsme-aastane Ženja. Nende traagilise saatuse haavad paranevad veel kaua, sest sõltuvusprobleemidega ema oli nad juba eluajal hooletusse jätnud. Kurva punkti laste ema elule panid aga maovähendusoperatsioonijärgsed tüsistused, mistõttu oli lastele kiiresti vaja uut turvalist täiskasvanut, kelle hoole all olla. 

Nüüd on Jelena ja lapsed Kiviõlis oma koha leidnud. Kõik on justkui hästi, kuid ühest unistab perekond üheskoos siiski – lennata lennukiga sinna, kus koos tõeliselt puhata saaks.

Vaata klippi saatest!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles