Kolm Eesti meest räägivad, miks nad Ukrainasse sõdima läksid (1)

Triin Roos
, Elu24 reporter-toimetaja
Copy
Egert - Eesti noormees Ukraina sõjas.
Egert - Eesti noormees Ukraina sõjas. Foto: Ekraanitõmmis videost.

ETV saade «Pealtnägija» vestles kolme noore mehega, kes on rahulikust Eestist läinud sõjakeerisesse Ukrainas. Mehed osalevad reaalselt lahingutes ning võitlevad igapäevaselt raskustega, mis sõjaga kaasnevad. «Mitte keegi ei laseks oma lapsel minna sõtta, see pole arvutimäng,» räägib pisarsilmil ühe noormehe vanaema. Paraku tuleb meeste lähedastel selle otsusega leppida. 

«Pealtnägija» saates räägiti kolme Ukrainasse võitlema läinud Eesti mehega ja nende lähedastega. 24-aastase Egerti vanaema Svetlana räägib, et enne Ukrainasse minekut tõi lapselaps Egert talle kingiks väikese koera, et ta ennast üksi ei tunneks. «Egert ei saanud leppida sellega, et rahumeelsed inimesed peavad kannatama ja jäävad oma kodudest ilma,» räägib vanaema põhjustest, miks lapselaps sõtta võitlema läks. «Mul oli väga valus vaadata, et tsiviilinimesed kannatavad. Mõtlesin, et pean midagi tegema,» ütleb Egert, kes töötas varem vanglaametnikuna. Sõjas teenib noormees laskurina. 

«Turgutan teda sellega, et saadan väikesest koerakesest pilte,» ütleb vanaema. «Kui harva saan temaga videokõne teha, siis näen tema silmist, et ta igatseb koju.» Svetlana räägib, et mitte keegi ei laseks oma lapsel minna sõtta. «See ei ole arvutimäng. Sa näed reaalselt surma. Kui selle peale mõelda, siis seda ei või hinge lasta,» ütleb ta. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles