HEATEGEVUSLIK ÕHTUSÖÖK Teenindaja kingadesse astuv Merilin Mälk: minul ei ole kannatust, et igas olukorras viisakaks jääda

Elu24
Copy
Lauljatar Merilin Mälk.
Lauljatar Merilin Mälk. Foto: Taavi Sepp

«Ega mul suuremat kogemust tegelikult ei ole,» tunnistab lauljatar Merilin Mälk, kes on üks seitsmest Eesti staarist, kes 15. detsembril heategevuslikul õhtusöögil teenindaja kingadesse astub. 

Koge halba, et mõista, mis on hea ehk saa osa ühest kõige kehvemast teeninduskogemusest, mis on pühendatud heategevusele! Juba 15. detsembril haaravad seitse Eesti staari heategevuse eesmärgil kandikud kätte ja pakuvad heas mõttes s*tta teenindust!

Tavaliselt glamuursetel pidudel melu nautivad staarid, kellele tuuakse šampanjapokaal kandikuga ette, hüppavad detsembris hoopis ise teenindaja kingadesse. Soeta pilet ja sea oma sammud 15. detsembril kell 19.00 KoHo restorani, et näha kõige ausamaid, otsekohesemaid ja siiramaid teenindajaid, kelle hulka kuuluvad Anu Saagim, Grete PaiaKristina Pärtelpoeg, Marjen Võsujalg, Merilin Mälk, Artjom Savitski ja Aleksandr Popov.

Särava ja meelelahutusliku õhtu eel tunnistas lauljatar Merilin Mälk, et temal teenindamisega palju kokkupuudet olnud ei ole. «Ega mul suuremat kogemust tegelikult ei ole, kuid olen kunagi abis olnud küll. Olen olnud poemüüja oma tädi antiikpoes. Pood oli minu vastutada vaid pool päeva, kuid see kogemus oli mul tõesti esmakordne ja ka veidi kaootiline,» kirjeldas Mälk.

Lauljatar jätkas: «See oli üks tegus suvepäev Kuressaare kesklinnas, kliente oli meeletult. Mäletan, et igal tootel ei olnud hinnasilti peal ja see tegi mu töö veidi keeruliseks. Tagasi vaadates usun, et pisike Merilin sai ilusti hakkama, aga juba siis mõistsin, et minul seda kannatust pole, et igas olukorras viisakaks jääda.»

«Mõni klient ajas ikka karva turri küll,» ütles Mälk oma esimese teenindaja kogemuse kohta.

Kuna mõlemad lauljatari tädid tegelevad ettevõtlusega, on Mälk teinud tööd ka teise tädi heaks, kellel on oma kohvik. «Siis olin juba veidi vanem ja ise arvan, et enam-vähem sain ülesannetega hakkama. Välja arvatud olukorda, kui külmsupi ja mingi kastme sassi ajasin,» naeris Mälk, kelle õnneks teenindas ta sel ajal püsikliente: «Neile pakkus see eksimus ainult nalja. Ikka juhtub.»

Heategevusliku õhtusöögi jootraha ja sponsorite toetuste eest soetatakse mänguasju Naerata Ometi fondi Jõulunaeratus 2023, et panna naeratama need lapsed, kes peavad pühad veetma haiglaravil või kes elavad kasu- ja suurperedes.

Heategevuslik õhtusöök.
Heategevuslik õhtusöök. Foto: promo

Jõulunaeratuse heategevusprojekt tegutseb juba 15 aastat ja tänu headele inimestele on kingitud jõulurõõmu tuhandetele puudust kannatavatele lastele üle Eesti. Üritusele on oma õla alla pannud juba Frexinet ja Karupoeg Puhh, kes on soetatud 1500 euro eest mänguasju just neile, kes seda kõige rohkem vajavad.

Heategevusfondi saab toetada juba praegu:

helistades 900 8810, annetad 10 €,

helistades 900 8850, annetad 50 €.

Kõik sideoperaatorid on teenustasudest loobunud.

Rohkem infot kingitus.ee korraldatud meeleoluka õhtu kohta, kus esimest korda teenindavad külalisi staarid, leiad SIIT.

Heategevuslikul õhtusöögil teenindaja rolli astuv Mälk võttis pakkumise vastu lihtsal põhjusel: ta on spontaanne inimene, kellele väljakutsed meeldivad. «Ja selliseid eriskummalisi pakkumisi tuleb iga päev. Kuidagi on läinud nii, et enamik ajast olen öelnud: «Jah, teeme ära.» Olen lihtsalt pea ees vette hüpanud.»

«Küllap mulle meeldib ennast proovile panna, siis saab jälle öelda, et olen kogemuse võrra rikkam. Ja ega kunagi ei tea, mis meeldima hakkab,» ütles Mälk enne heategevuslikku õhtusööki, «aga tõesti, see hullumeelne õhtu on midagi täiesti teistsugust! Meil on koos päris värvikas punt! Nalja saab kindlasti, selles pole kahtlustki!»

Laulja Artjom Savitski.
Laulja Artjom Savitski. Foto: Mihkel Maripuu

Laulja Arjom Savitski pole aga kunagi teenindusvaldkonnas töötanud. «Aga eks elu jooksul olen ise igasugust teenindust kogenud. Halvas mõttes hiljutine lemmikmälestus on Pirita Jahtklubist, kus teenindaja, kui olin temalt palunud burgerile medium-rare küpsusastet, vastas ta mulle: «Hetkel ei tundu väga palju rahvast olevat, seega kokad jõuavad teie erisooviga tegeleda.» Jõuavad? HALLOO!? Nad küsivad burgeri eest 16 eurot!? Ja lõpuks jõudis lauda ikka kumjas üleküpsetatud kotlet.»

Heategevuse eesmärgil esimest korda teeninduses kätt prooviv Savitski tõdes, et pakkumise võttis vastu lõbu pärast. «Ma armastan pulli teha. Ja ilmselgelt võtan ma sellise tööpakkumise vastu, kus ei oodata, et mu CV vastaks mingitele valdkonnas oodatud standarditele, vaid just vastupidi. Mul on võimalus teha tööd, mida ma pole kunagi teinud, ja teha seda nii halvasti, kui ma ise soovin. Sealjuures on kõik minu tembud andestatavad. Tuus ju!»

Savitski usub, et õhtu jooksul saavad kõik staarid meelelahutuse osaga hakkama, kuid teenindamisega küllap mitte: «Usun, et tuleb vägagi mälestusterohke õhtu!»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles