HEAS MÕTTES S*TT TEENINDUS Heategevuslikul õhtusöögil külalisi teenindav Anu Saagim: olen olnud leti ees, peal, taga – seal, kus vaja! (1)

Elu24
Copy
Anu Saagim.
Anu Saagim. Foto: Kalev Lilleorg

Ole valmis osa saama oma elu kõige kehvemast teeninduskogemusest, sest juba 15. detsembril haaravad seitse Eesti staari heategevuse eesmärgil kandikud kätte ja pakuvad heas mõttes s*tta teenindust!

Tavaliselt glamuursetel pidudel melu nautivad staarid, kellele tuuakse šampanjapokaal kandikuga ette, hüppavad detsembris hoopis ise teenindaja kingadesse. Soeta pilet ja sea oma sammud 15. detsembril kell 19.00 KoHo resotrani, et näha kõige ausamaid, otsekohesemaid ja siiramaid teenindajaid – Anu Saagim, Grete Paia, Kristina Pärtelpoeg, Marjen Võsujalg, Merilin Mälk, Artjom Savitski ja Aleksandr Popov.

Viimaks on võimalus kõigil neil, kes on ihanud näha, kuidas just nende staaride käes passiks kandik, või on lihtsalt tüdinenud võltsidest teenindusstandarditest, mille järgi on klient alati kuningas. Kui ihkad argipäeva vürtsi ja korralikku huumorit, on see õhtu sinu jaoks!

«Kui hakkama saame, oleme asjast valesti aru saanud.»

S*ta teeninduse õhtusöögi eel uurisime viielt staarilt, milline on nende teeninduskogemus ja ootused õhtuks. 

Milline on sinu varasem teeninduskogemus?

Kristina Pärtelpoeg: «Ma olen teenindajana vana kala. Ma töötasin pea seitse aastat ettekandja-baaridaamina. Ma ei karda, ma peaks hakkama saama küll!»

Marjen Võsujalg: «Ma töötasin ööklubis pea neli aastat ja enne seda kindlasti sama palju veel baaridaami-ettekandjana. Kokteile oskan valmistada ja toitude serveerimisega hätta ei tohiks jääda.»

Anu Saagim: «Ma olen baarides-pubides töötanud ikka aastaid. Soomes olin bensujaama direktor. Olin leti ees, peal, taga – seal, kus vaja! Ma olen selles mõttes õudne teenindaja, et ma pressin klientidelt ikka jootraha välja. Mind on kutsutud ööklubidesse baari ja sa saad oma kokteili alati kätte, aga raha ma tagasi ei anna. Ülejäänu läheb jootrahaks tisside vahele.»

Aleksandr Popov: «Kunagi töötasin kohviku turvamehena ja bowling'u-klubis mehhaanikuna, kus olin baaris abiks, kui hullumaja oli.»

Miks olid sellise hullumeelse õhtuga nõus?

Kristina: «Mul polnud see õhtu midagi paremat teha... Olgu, olgu. Tegelt tundus selline kastist välja äge idee. Miks mitte proovida midagi uut?»

Marjen: «Seda peaks rohkem teistelt küsima, miks nad selle hullumeelse ideega kaasa tulid. Ma olen seal s*ta teeninduse õhtusöögil erinevate seltskondadega käinud pea viis korda vist. Lihtsalt seekord tekkis tunne, et ma tahan ise seal olla see s*tt teenindaja. Ja sellise seltskonnaga ma olen enam kui kindel, et huumorit jagub küllaga.»

Aleksandr: «Hullumeelsed õhtud on maa sool!»

Kas arvate, et saate seitmekesi restoranitäie inimeste teenindamisega hakkama?

Kristina «Ma arvan, et ikka suudame. Ma lihtsalt ei tea, kui hästi. Selles mõttes, et keegi nälga ei jää!»

Marjen: «Me kõik oleme ühel või teisel moel teenindustööd ju teinud, nii et ma ei muretse, et me hakkama ei saaks. Pigem on suurim väljakutse etendada tõsimeeli enda rolli, ilma et naerma hakkaks. Natuurilt jääb igaüks ikka iseendaks, aga eks vint on mõnevõrra peale keeratud.»

Anu: «No selle seltskonnaga on see lausa hirmuäratav. Ma arvan, et need kliendid jooksevad sealt juba peale eelrooga välja, saame kõik ülejäänud toidud nahka pista ja teise vahetuse peale kutsuda.»

Aleksandr: «See on sita teeninduse õhtusöök, kui me hakkama saame, oleme asjast ikka väga valesti aru saanud.»

Seitset staari ei heiduta etikett, sisekorraeeskirjad ega bosside kurjad pilgud. Nad ei häbene öelda otse, kui ilmud kohale kohutava soengu või eelmise hooaja outfit'iga, mis hästi enam selgagi ei mahu.

Ja olgem ausad, ka teenindajad on ikkagi inimesed, kellel on aeg-ajalt paha päev või ülemeelik tuju. Kindel võib olla üksnes selles, et tagasi ei hoia end sel õhtul neist keegi ning ahhetama panevaid sõu- ja ilunumbreid saab näha terve õhtusöögi vältel.

Heategevusliku õhtusöögi jootraha ja sponsorite toetuste eest soetatakse mänguasju Naerata Ometi fondi Jõulunaeratus 2023, et panna naeratama need lapsed, kes peavad pühad veetma haiglaravil või kes elavad kasu- ja suurperedes.

Jõulunaeratuse heategevusprojekt tegutseb juba 15 aastat ja tänu headele inimestele on kingitud jõulurõõmu tuhandetele puudust kannatavatele lastele üle Eesti. Üritusele on oma õla alla pannud juba Frexinet ja Karupoeg Puhh, kes on soetatud 1500 euro eest mänguasju just neile, kes seda kõige rohkem vajavad. 

Heategevusfondi saab toetada juba praegu:

helistades 9008810, annetad 10 €,

helistades 9008850, annetad 50 €.

Kõik sideoperaatorid on teenustasudest loobunud.

Rohkem infot kingitus.ee korraldatud meeleoluka õhtu kohta, kus esimest korda teenindavad külalisi staarid, leiad SIIT

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles