Briti veebileht: Tallinna jõuluturg on sihtkohana üks Euroopa odavamaid

Elu24
Copy
Tallinna jõuluturg.
Tallinna jõuluturg. Foto: Madis Veltman / Postimees

Suurbritannia jõulukraami müüv veebipood Christmas Tree Market on kokku pannud nimekirja kõige odavamatest Euroopa jõuluturgudest, kuhu minna jõulurõõmu nautima. Tuleb välja, nende hulgas on ka Tallinna jõuluturg.

Briti jõulunänni valmistav ettevõte Christmas Tree World otsustas analüüsida Euroopa linnade kolme- ja neljatärnihotellides ööbimise keskmist hinda, jõuluturu pikkust ja populaarsust sotsiaalmeedias, et selgitada välja, millised jõuluturud on tänavu Euroopa parimad. Tuleb välja, et Tallinna jõuluturg on üldjärjestuses tublil teisel kohal.

Kümnest punktist sai Tallinna jõuluturg 7,83, mis tagab talle Krakowi jõuluturu järel teise koha. 

«Legend räägib, et esimene jõulukuusk toodi Tallinna Raekoja platsile 1441. aastal. Tallinna jõuluturg avaldab turistidele muljet oma hubase küla ja ajaloolise arhitektuuriga. Üritus valiti 2019. aasta Euroopa parimaks jõuluturuks ja pakub Eestis muinasjutulist jõuluelamust,» kirjeldatakse lehel Tallinna jõuluturgu.

Ühes kategoorias sai Eesti pealinn ka esikoha: Tallinn on ära nimetatud kui kõige taskukohasem jõuluturu sihtkoht neljatärnihotellis ööbijale. «Poola linnas Poznanis ja Eestis Tallinnas maksavad neljatärnihotellid keskmiselt vaid 93 eurot öö kohta,» kirjutatakse saidil. 

Samas tuleb märkida, et Instagramis on populaarsemaks osutunud siiski näiteks Strasbourgi ja Viini jõuluturg, mida on sotsiaalmeediaplatvormil palju rohkem kajastatud. Tallinn asetub Instagrami nimekirjas paraku üheksandale kohale.

Vaata Euroopa jõuluturgude edetabelit SIIT

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles