KLIPP «Arvasin, et keegi keevitab metsas!» Sünoptiku antud selgitus eriskummalisele nähtusele pani kommentaariumi kihama (2)

Elu24
Copy
Foto: Kuvatõmmis videost / Riho Rekker

«Tulnukad,» kommenteerib näiteks üks Kairo Kiitsaku Facebooki postitatud video all, kus lumises taevas sähvib sinakas valgus. Sünoptiku sõnul on aga tegu hoopis elektriliinile vajunud puuokstega. 

«Viimastel päevadel kui ka tänase lumetuisu ajal on täheldatud taevas kummalisi rohekaid/helesiniseid sähvakaid,» nendib sünoptik Kairo Kiitsak ühismeedias ja jagab kirjeldatud vaatepildist videoklippi.

«Kuna tuntakse huvi, kas tegu on ilmanähtusega või millegi muuga, siis jagan selgitusi. Praegu on üle Eesti puud lumest rasked. Puud või puuoksad, mis elektriliinidele vajuvad, kutsuvad esile selliseid sähvatusi,» selgitab ta tekkinud vaatepilti. «Need paistavad kaugele ära, nagu on ka videosalvestisest näha.»

Videoklipp pakub ohtralt kõneainet. «Arvasin, et keegi keevitab metsas!» nendib üks kommentaariumis. Teine aga tõdeb, et pole 37 aasta jooksul veel sellist asja näinud. «Tulnukad,» spekuleerib aga üks. Keegi möönab, et pidas seda äikeseks.

Vaata klippi!

Keskkonnaagentuuri sõnul jätkub lumesadu teisipäeval, tihedam on sadu Põhja-Eestis, rannikualadel tuiskab. Õhtu poole sadu harveneb ja kohati on selgimisi.

Jälgi ka:

TORMIBLOGI 〉 Padaorus on tee taas läbitav, teehooldusmasinad jätkavad tööd

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles