NÄDALAPROGNOOS Mälestused minevikust ärkavad, et teeksime praegu paremaid otsuseid: nädal lõppeb keevaliselt

Margit Korbe
, astroloog
Copy
Veenus jõuab Kuu Lõunasõlmele ehk draakonisabale - meie karmalise mineviku punktile.
Veenus jõuab Kuu Lõunasõlmele ehk draakonisabale - meie karmalise mineviku punktile. Foto: Shutterstock

Sellised on planetaarsed ühismõjud, mis saadavad meid kuupäevadel 27. november – 3. detsember 2023. Loe lähemalt, mida nädal toob.

Nädal algab täiskuuga Kaksikutes, mille mõjuväli kestab umbes kolm ja pool päeva. Energiad on kulminatsioonis ning tulevad nähtavale need teemad, probleemid ja küsimused, millel on aeg täis saanud. 

Lisaks hakkavad kerkima üles küsimused meie teatud väärtuste, igatsuste, soovide ja südameteemadega, mida ootab ees sügavam muutus. Ent see protsess hõlmab endas ka lahtilaskmist, mis ei ole sugugi lihtne.

Nimelt Veenus jõuab Kuu Lõunasõlmele - draakonisabale ehk karmalise mineviku punktile - ja näitab meile midagi selle kohta, mida oleme armastanud minevikus. See võib olla midagi sellist, mis on väga mugav ja meile omane, kuid ometi peame oma isikliku arengu eesmärgil sellest edasi liikuma. See võib tuletada meelde ka varasemaid igatsusi, mis jäänud täitmata või ootele. See võib olla kingitus minevikust, mis tuleb meid korraks kosutama, kuid peab siis taas lahkuma.

Nädala esimene pool võib olla seetõttu üsna kummaline ning eksleme palju oma mälestustes, mineviku teemades ja emotsioonides, mõtted võivad olla hajevil. Nädalalõpp toob aga paremat selgust ning aitab näha praegust olukorda realistlikumalt ja murda läbi minevikuhaardest.

Planeediseisud nädalapäevadel

Esmaspäeval enne lõunat algas täiskuu Kaksikutes ning seejärel läks täpseks Merkuuri kvadraat Neptuuniga. See päev toob rahutust ja segast infot, mõtted võivad olla hajevil. On kerge sattuda nii teiste kui iseenda kujutluspiltide ohvriks. Ohvrimentaliteet võtab ka selle seisu all võimu. Paljud asjad, millest täna mõeldakse, osunduvad hiljem millekski muuks. Suhtlemine on hägune ja mõjutatud alateadlikest impulssidest, mis tähendab, et kergesti tekivad projektsioonid ning suheldakse rohkem iseenda kõvera peegelpildiga kui reaalse teise inimesega.

Ent aeg on hea sisevaatluseks, mediteerimiseks, oma hingega kontakti loomiseks ja vaimsete küsimuste üle mõtisklemiseks. Ent ka nendes teemades võiks jätta kõik praegu veidi lahtiseks - nädalalõpp toob rohkem selgust.

Teisipäeval jõuab Veenus ühendusse Kuu Lõunasõlmega Kaalude 22. kraadis, ent selle mõju on kindlasti tunda juba päevad enne ja pärast. Seda aega võiks kasutada väärtuslikult, pannes tähele, millised armastuse, naudingute, raha ja küllusega seotud tunded, mõtted ja arengud meie elus end ilmutavad.

Siin on midagi sellist, mille oleme minevikus välja teeninud, ent ka ise omale põhjustanud. See kõik võib olla tohutult tõmbav ning võiksime suhtuda sellesse tänu ja austusega, ent samas ei tohi klammerduda. Igatsused ja vajadused, mis nüüd käivituvad, võivad juhtida meid tagasi mineviku teele. Tuleb osata võtta sellest parim, kuid astuda edasi.

Samal ajal teeb ka Päike kvadraati Must Kuu Lilithiga, mis võimendab meie varjukülgi. Ent varjukülg ei ole iseenesest midagi head ega halba - see on osa meis, mis pole saanud piisavalt väljendust, tähelepanu ega äratundmist, kuigi see on midagi meile ürgselt ainuomast. Varjust võib leida kõike, aga kuni me pole sinna vaadanud ega seda tundma õppinud, on see lihtsalt vari. 

Sel ajal on hea olla kontaktis loodusega, kuna loodus resoneerub loomulikult selle meie ürgse osaga, mida tänapäeva ühiskonnas on raske väljendada. Ent nagu siit eeldada võib, siis inimesed, kes on endast rohkem võõrandunud, võivad käituda sel ajal pimedalt.

Kolmapäeval viibib Päike kvinkunksis Jupiteriga, tuues päeva veidi rahutust ja oskamatust olla. Kvinkunks on «nokk kinni, saba lahti» aspekt - kui Päike väljendab end vabalt, ei saa Jupiter meid avardada ning kui hakkame läbi Jupiteri kasvama, ei saa Päike kui ego end vabalt väljendada. Siin tuleb oma ego taltsutada ja oma ülevoolavust kohandada.

Neljapäeval viibib Veenus kvinkunksis Neptuuniga, tuues samasugused käärid meie väärtuste ja ideaalide või unistuste vahele. See, mida praegu naudime, ei ole kooskõlas meie suurema unistuse või ideaaliga. Kui aga häälestume oma ideaalidele, ei suuda nautida seda, mis on praegu. Siingi on vaja hetkel lihtsalt kohanduda.

Reedel jõuab Merkuur Kaljukitse ning laupäeval teeb harmooniline sekstiili Kaljukitse valitseva Saturniga. Siit hakkab tulema sisse selgus ja realistlikkus, mida mõnda aega pole silmapiiril olnud! Seda eriti just suhtlemise ja mõtlemise tasandil ning eriti tore on, et see väljendub harmoonilises aspektis. Viimaks on võimalik pidada tõhusamaid vestlusi, teha arukamaid otsuseid ning näha tõetruumat pilti. See seis on loomulikult väga hea igasuguseks tööks, kuna kingib mõistusele distsipliini ja struktuuri. Ent lisaks aitab see ehk natukenegi leida selgust ja mõtet ajas, mil ümberringi toimub nii palju absurdset ja ebavajalikku.

Pühapäeval läheb täpseks Veenuse kvadraat Pluutoga ning see on meie väärtusi, väärtushinnanguid, ressursse ja ka suhteid sügavuti muutev seis. Pluuto koorib Veenuselt maha pindmised pealiskaudsed kihid, et jõuda tähendusliku tuumani. Suhetes võib see aeg olla kirglik, kuid mõnikord tuleb seista silmitsi ka ebateadlike intensiivsete tunnetega, nagu armukadedus, viha, häbi jms. See on aga protsess, mis koorib Veenust, armastajat meie sees, puhtamaks. 

Kuna tegu on viimase kvadraadiga enne järgmist Veenuse-Pluuto ühendust, toimub siin muutus eriti just sisemistes hoiakutes ja teadvusetasandil. See on antud Veenuse-Pluuto tsüklis viimane võimalus midagi ära õppida ning vanu ebavajalikke kiindumusi vabastada. Kiindumus võib olla rahasse, positsiooni, inimesse, asjadesse, aga ka emotsioonidesse, kinnismõtetesse ja isegi ohvrirolli. 

Imelist nädalat!

Kuu on tühikäigul

Kolmapäeval kell 03.02–08.54

Reedel kell 15.06–18.01

Esmaspäeval kell 04.11–05.50

Nendel aegadel tasub vältida olulisi algatusi ja otsuseid, kui eesmärk pole just midagi tühistada.

Siit saad teada lähemalt Kuu tühikäigu kohta!

Retrograadsed planeedid

Neptuuni retrograad lõppeb 6. detsembril.

Jupiteri retrograad lõppeb 31. detsembril.

Uraani retrograad lõppeb 27. jaanuaril.

Siit saad teada lähemalt planeetide retrograadsuse kohta!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles