Mida teha Pärnumaal?

Copy
Foto: Shutterstock

Talvised teatrikülastused Endlas!

Talvistel õhtutel pakub teatrisõpradele sooja ja hingekosutust mitmekülgne ja põnev repertuaar, kust leiab sellel sügisel esietendunud põnevad uuslavastused ning jätkuvalt on laval eelmiste hooaegade parimad palad.

Küüni värskeimad lavalood on sügisel esietendunud „Mullingari kandis“ ja „Langev täht“. Romantiline draama „Mullingari kandis“ viib vaataja sombusele Iirimaale, kaasa elama kahe pere loole. Lavastaja Madis Kalmeti sõnul võlus „Mullingari kandis“ oma kummalise poeesia, inimsaatuste salapäraste ja keeruliste käikudega ning kinnitab armastuse kõikehõlmavat jõudu. Selle loo läbivaks teemaks on kahe inimese kokkusaamine läbi armastuse, kõikide takistuste ja vastuseisude kiuste.

Lavastuses mängivad Jaan Rekkor, Carmen Mikiver, Karin Tammaru ja Sten Karpov.

„Langev täht“ on kibemagusa huumoriga pikitud romantiline draama, kahe nooruspõlve armastaja, keda laval kehastavad Kadri Rämmeld ja Indrek Taalmaa, ootamatust ja elumuutvast taaskohtumisest ühe lummemattunud lennujaama ootesaalis. Lavastaja Enn Keerd: „ See näidend räägib eelkõige sellest, kui ehmatavalt hoolimatult me vahel oma eluga ümber käime, suutmata uhkusest ja valehäbist tingituna enda eksimusi tunnistada ja valeks osutunud arusaamadest loobuda, riskides seeläbi rikkuda nii enda, kui lähedaste inimeste elu.“

Suures saalis ootab teatrisõpru vaatama valusalt koomiline draama „Mäeküla piimamees“, mis on Kivirähki tõlgendus Eduard Vilde samanimelisest romaanist. Lavastaja Aare Toikka: „Andrus Kivirähk on andnud loole värske hingamise ja intriig on paeluv. Kuigi loo tegelastel on võimalus oma saatust vaba valikuga mõjutada, hakkavad loo käigus mängima mitmed juhuste kokkulangemised ja isikuomadustelgi pole vähetähtis roll. Loo lõpplahendus aga näitab, kuidas tegelased, kes tahtsid enda meelest parimat, tegid kõik eelarve valesti.

Lavastuses mängivad Fatme Helge Leevald, Ago Anderson, Ott Raidmets, Andrus Vaarik, Priit Loog, Meelis Rämmeld.

Koolinoortele alates 14. eluaastast pakume vaatamiseks Jan Guillou romaanil „Kurjus“ põhinevat draamat, mida peetakse üheks mõjukaimaks vägivallavastaseks teoseks ja mille on lavale toonud Laura Jaanhold. See puudutav lugu räägib vägivaldsest perest pärinevast noorest poisist, koolikiusamisest ja elus hakkamasaamisest.

Lavastuses mängivad Carita Vaikjärv, Nils Mattias Steinberg, Karl-Andreas Kalmet, Janek Joost (külalisena).

Soojendavate kohtumisteni teatris!

Loo uusi mälestusi ja naudi meelelahutust OKOK keskuses

Talv on aeg, mil inimesed otsivad hubaseid ja tubaseid viise aja veetmiseks. OKOK keskuses saab külmematel ilmadel ja pimedatel õhtutel nautida sõpradega koosolemist ning mängida bowlingut, piljardit, dartsi või hoopis glow-golfi.

Bowling võlub nii noori kui vanu, kogenud mängijaid kui ka algajaid, seega sobib see ka lõbusa pereürituse planeerimiseks. OKOK-is saab oma täpsuse proovile panna ka piljardilaua taga või katsetada kätt noolemängus. Lisaks leiab keskusest Glow-golfi. Tegemist on minigolfiga, mille UV-valguse ja interaktiivse keskkonnaga rajad muudavad mängu veelgi kaasahaaravamaks. 12 rada on kõik omanäolised, inspireeritud Eesti loodusest, põnevatest paikadest ja aastaaegadest.

Muidugi ei puudu OKOK keskuses ka hea toit. Menüüst leiab mõnusad mozzarellapulgad, käsitööburgeri ja guacamole tacod või hoopis saksa vorsti kartulipudruga. Ühiseks jagamiseks sobib näiteks vaagen juustu-, puuvilja- või lihavalikuga.

Vaba aja keskusesse on oodatud tähistama sünnipäevi, firmapidusid või ka lihtsalt sõpradega mõnusat õhtut nautima. Selleks on mugav kasutada juba kokku pandud paketivõimalusi. Näiteks võib lapse sünnipäeva korraldamine olla lapsevanemale paras peavalu, kuid tänu paketile on vähem planeerimist, koristamist ja stressi.

Võta aeg maha ja naudi lähedastega koosolemist OKOK keskuses! OKOK keskus asub Pärnu kesklinnas, Lai 18. Lisainfot leiab siit.

Copy
Tagasi üles