RÄNK VÕITLUS 23-aastaselt neljanda staadiumi vähidiagnoosi saanud Mia Maria: mõtlesin, et miks mina...

Triin Roos
, Elu24 reporter-toimetaja
Copy
Mia Maria.
Mia Maria. Foto: Erakogu

Tallinnas elab kahe tütre ema Mia Maria, kellel kümme aastat tagasi avastati neljanda staadiumi vähk. 23-aastane naine oli just värskelt emaks saanud ja kaksikud ilmale toonud. «Vähi saamine ja kaksikute sünnitamine korraga on ikka liiga suur katsumus,» tunnistab Mia, kelle südamesoov on midagi, mis aitab kaasa sellele, et vähi diagnoosi saanud inimesed saaksid end paremini tunda.  

Sellel neljapäeval läks Kanal 2 saade «Südamesoov» külla Mia Mariale (33), kes oli vaid 23-aastane, kui sai teada, et tal on neljanda staadiumi vähk. Tal oli selle diagnoosiga väga raske leppida, sest vaid viis kuud varem sünnitas Mia kaksikutest tütred. Beebide kõrvalt astus naine karmi võitlusesse elu eest ja on nii teinud juba kümme aastat. 

Mia Maria õppis kunsti ja oli enda sõnul tavaline neiu. Ta ei mõista, miks elul oli tema jaoks varuks nii ränk katsumus. Mia meenutab, et ta elas tavalist üliõpilase elu. Ta oli iseseisev, vanemad töötasid välismaal ja Mia õppis Tallinna Ülikoolis. Tal oli ka elukaaslane ja peagi saadi teada rõõmus uudis lapseootusest. «Kui saime teada, et kaksikud on tulemas, siis tekkisid pinged ja hirmud, et kuidas hakkama saame,» räägib ta. Rõõm oli aga muretundest suurem ja Mia Maria oli beebide sünni üle väga õnnelik. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles