Mida teha Tartumaal?

Copy
Foto: Shutterstock

Maali ERMis konradmägilikku pühadeootust

Näitus „Konrad Mägi. Seninägemata maalid“ toob Eesti Rahva Muuseumis vaatajate ette Konrad Mägi loomingust ligi nelikümmend teost, mida varem pole kordagi või on väga harva publikule näidatud.

Eesti, Soome ja Kanada erakogudest pärit teoste seas on nii suurim kui ka pisim teadaolev Mägi maal, samuti haruldane kivile maalitud teos, aga ka näiteks ainuke teadaolev Taani perioodist pärit maal ja Austraaliast tagasi jõudnud teosed. ERMis 7. jaanuarini 2024 avatud näituse kuraator on Eero Epner.

Näitusekülastuse koos sõpruskonna või kolleegidega saate mugavalt ühendada töötoa ja jõululõunaga ERMis.

Mägi maalinäitust külastades ammutame inspiratsiooni, et töötoas maalida üks senitegemata konradmägilik maal pisikesele kivile. Tavapäratule lõuendile maalimine äratab igaühes isikupärase loomingulisuse. Valminud kunstiteos on ka tore jõulukingitus. Näitusekülastus koos töötoaga kestab 90 minutit.

Enne või pärast töötuba saate nautida kolmekäigulist jõulumenüüd ERMi restoranis Pööripäev.

Kogupaketti on võimalik broneerida gruppidele kindlateks kuupäevadeks nii detsembris kui ka jaanuaris muuseumi lahtiolekuaegadel T–P kell 10–18. Täpsem info ERMi kodulehel.

Pühadeajaga kokku käivat lummuslikku sära pakub ehtekunstinäitus „Mets vastab, allikas kõnetab“ ERMi osalussaalis, kus on väljas 415 ehet 50 kunstnikult. 31. märtsini 2024 avatud näitus annab ülevaate Eesti ehtekunsti ajaloost muinasajast tänapäevani.

Tartu talvised veemõnud – lusti ja lõõgastu Aura veekeskuses

Kui talvekülm näpistab nina ning lumevaip katab maa, on mõnus nautida Aura veekeskuse sooja embust. Igal sammul koged rõõmu ja lõõgastust.

Talvisel ajal, kui päevad muutuvad lühemaks ja väljas krõpsub külm, leiavad Tartumaa külalised end sageli Aura veekeskusest.

Veepargis saab koos perega nautida saunasooja, lõbutseda lastega basseinis ning lasta liugu mitmes liutorus. Kolm liutoru on pikkusega 60m, 55m ja 38m. Kõige uuem neist, sinine kinnine interaktiivne liutoru on ainulaadne ning varustatud valgus- ja heliefektidega ning puutenuppudega ning võimaldab 60meetrisel laskumisel punkte koguda.

See ei ole mitte ainult laste rõõmumaa, vaid toob naeratuse näole ka täiskasvanutele, sest veepark on justkui väike oaas, kus saab nii rahulikult lõõgastuda kui tunda ka närvikõdi. Põnevust loovad veekardinad, mille taga on koopad istepinkide ja veemassaažiga, purskkaev, langev veejuga, vastuvoolu ujumine ning mullivann. Väikestele külastajatele on toredate atraktsioonidega beebibassein, veemängude lauaga väikelastebassein ja väikelaste liutoru.

Soojamaatunde loovad kõrvetav kõrbetuba ja lopsaka taimestiku, vuliseva oja ja vihmametsa lindude lauluga troopikatuba. Ja kui keset jäist talve tuleb suur igatsus seenevihma, troopilise või sügisese tormi järele, siis ainulaadses vihmatoas saab seda ka kogeda.

Saunakeskus pakub põhjalikku saunarallit erinevates saunades. Saunakeskuses on kaks erinevat leilisauna, kadakasaun, soolakivisaun, auru-aroomisaun, aroomisaun, sanaarium ja iglusaun. Saunatamise vahel pakuvad karastust talvetuba, külmaveeämber ja külma veega mullivann väliterrassil. Mõnusalt oleskleda saab Jaapani vannis, mullivannides ja puhkealal. Lõõgastumine lisab kehasse kergust ja hinge rahu.

Aura veekeskus toob talvekülmadesse sooja! Siin tunnevad ennast mugavalt paarid, pered ja sõpruskonnad, kuid samas on Aura koht, kus saab aja maha võtta ka üksinda.

Talvisel Tartumaa tuuril maandu kindlasti Aura veekeskuses!

Faebook

Copy

Märksõnad

Tagasi üles