«SÜDAMESOOV»​​ Viiekuuste kaksikute kõrvalt vähidiagnoosi saanud Mia Maria kaotas raskes võitluses tervise ja hääle

Elu24
Copy
Foto: Erakogu / Südamesoov

Neljapäeval eetris olev Kanal 2 head tegev saatesari «Südamesoov» toob ekraanile Mia Maria loo, kes oli vaid 23-aastane, kui sai teada, et tal on neljandas staadiumi vähk. Tal oli diagnoosiga väga raske leppida, sest vaid viis kuud varem sünnitas Mia kaksikutest tütred. Beebide kõrvalt astus naine karmi võitlusesse elu eest ja võitleb juba kümme aastat.

Mia Maria sünnitas kümme aastat tagasi, 23-aastase tudengina kaksikud tütred. Värske ema rõõm sai aga raske hoobi, kui viiekuuste beebide ema kuulis arstidelt, et tal on vähk.

«Pärast sünnitust hakkasin kaalu kaotama. Mul tekkisid sinikad üle keha, söögiisu kadus,» meenutab ta oma karmi teekonna algust. 

Mia käis mitme arsti juures ning kuulis, et tal on ilmselt sünnitusjärgne stress. Peagi selgus aga, et stressist on asi kaugel – naisel avastati Hodgkini lümfoom ehk kasvaja, mis algab lümfisõlmedes ja levib sealt edasi. Mia vähk oli avastamishetkel juba neljandas staadiumis.

Foto: Erakogu / Südamesoov

«Alguses ma eitasin seda. Isegi keemiaravil käies ütlesin endale, et mul ei ole vähki. Olin nagu peast segi läinud,» meenutab Mia Maria. Vähk, mis oli liikunud Mia Maria kõrisse, sõi läbi ta häälepaelast ja muutis Mia hääle igaveseks.

Lõpuks siirdati Miale luuüdi, mis andis lootust, et võitlus vähiga saab lõpuks läbi. Kahjuks pole keha tüvirakke siiani päris omaks võtnud ja naine peab iga päev sööma immuunsust pärssivaid ravimeid.

«Südamesoov» täidab vapra ema unistuse, mida ta on endaga kandnud viimased kümme aastat ehk ajast, mil algas karm võitlus elu nimel.

«Südamesoov» on Kanal 2s täna kell 20.30.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles