Tartu poliitik sai ootamatu telefonikõne. «Teie naabrid kurdavad, et...»

Triin Roos
, Elu24 reporter-toimetaja
Copy
Juhani Jaeger.
Juhani Jaeger. Foto: Sille Annuk

Juhani Jaeger sai telefonikõne korteriühistult, kus öeldi, et tema naabrid kurdavad häirivate helide üle. «Kõne lõppes itsitamisega. Paistab, et ka rääkijal endal oli naljakas,» tõdeb ta. Järgmisel päeval sai Jaeger teisele numbrile teise kahtlase kõne, mis oli ingliskeelne. «Kuuldavus oli halb, kuid läbi käisid sõnad politsei ja piirivalve,» ütleb ta. Politsei paneb inimestele südamele, et kahtlastest kõnedest tasub alati teada anda. 

Isamaa erakonna Tartumaa piirkonna esimees Juhani Jaeger sai kummalise telefonikõne. «Tere, helistan teile korteriühistust. Teie naabrid kurdavad, et...» Ja nii edasi umbes poolteist minutit. Meeldiv naishääl, pisut ebalev, sisse loetud tekst vestluspausidega. Paistab, et ka lugejal endal oli naljakas, minust rääkimata. Ühesõnaga, mingid tegelased on taas aktiveerunud,» jagab Jaeger oma Facebookis. 

«Libakõnes esines helistaja korteriühistu esindajana ja teatas, et minu korterist tuleb häirivaid hääli,» ütleb poliitik Elu24-le lisades, et talle ei kuulu tegelikult ühtegi korterit. «Kõne lõppes itsitamisega ja helistaja ei küsinud andmeid ega raha nagu tavaliselt petukõnede tegijad küsivad. Ei küsitud midagi. Võib-olla see kõne oli mingi pikema plaani osa. Näiteks analüüsitakse inimeste reaktsioone mõne järgneva pettuse tarbeks. Hääldus tundus loomulik ja ilmselt oli lugeja päris inimene, mitte kõnerobot,» ütleb Jaeger.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles