«VÕTAB VÕIDU!» Eesti debüüdile Noorte Eurovisioonil elatakse finaali eel innukalt kaasa

Getter Trumsi
, tegevtoimetaja
Copy

11-aastane Räpina tüdruk Arhanna astub juba sel pühapäeval, 26. novembril Prantsusmaal lavale, et esindada Eestit esimest korda Noorte Eurovisioonil. «Ta võtab võidu!» elab Arhannale kaasa lauluvõistluse kreeklasest fänn. 

Eesti osaleb tänavu esimest korda Noorte Eurovisioonil, lauluvõistlusel, mis on mõeldud 9–14-aastastele noortele lauljatele ja on oma olemuselt sarnane paljudele tuttava Eurovisiooni lauluvõistlusega.

Noorte Eurovisioonil teeb Eesti debüüdi 11-aastane Arhanna, kes osales möödunud aastal talendivõistlusel «Annetekoda 2022», kus ta esitas Ott Leplandi eurolugu «Kuula».

2003. aastast alates korraldataval Noorte Eurovisioonil esitatav laul peab olema vähemalt 60 protsenti emakeelne, 40 protsenti laulust võib olla muus keeles. Arhanna esituses kõlab eestikeelne laul «Hoiame kokku», mille viimane salm kõlab inglise keeles.

Loo sõnade autorid on Rael Laikre ja Leelo Tungal, muusika taga on Arhanna ise ja Eesti Laulust tuttav Karl-Ander Reismann. 2020. aastal pääses helilooja ja muusikaprodutsent Reismann Eesti Laulu finaali lausa nelja looga, mida esitasid vastavalt Stefan, Inger, Rasmus Rändvee ja Shira.

21. novembril toimus Noorte Eurovisiooni esimene proov, kus astus lavale ka Arhanna. Lauluvõistluse ametlikule ühismeediakontole postitatud foto all jagasid paljud fännid noorele lauljale toetust ning kiitsid Eesti debüüti.

«Minu isiklik võitja,» nentis keegi, teine lisas: «Appi, kui ilus.»

«Viigis Noorte Eurovisiooni kõige vingema debüüdiga,» viitas keegi sellele, et Eesti esimene osalemine võistlusel saab olema tugev. «Nad on debüüdi väga hästi välja mänginud,» kiitis teine.

«Ta võtab võidu!» pakkus üks noor kreeklanna. «Parim laul tänavusel võistlusel, soovime sulle edu!» jättis üks Arhanna fänn Eesti tüdrukule positiivse sõnumi.

Kiideti ka Eesti võistlusloo lavalist ülesehitust, mille kohta on praegu olemas vaid fotod. Teisest proovist peaks enne finaali ühismeediasse ilmuma ka video.

Noorte Eurovisiooni ametlikul Instagrami kontol on Arhannast veel teisigi postitusi. Ühes neist tutvustab noor laulja end kolme faktiga: ta armastab loomi, eriti pandasid, talle meeldib teisi naerma ajada ning ta armastab muusikat.

Eriti meeldib talle laulda Alika Milova Eurovisiooni võistluslugu «Bridges», mida ta videos ka demonstreerib.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles