KAS HUKATI? Kassipoegade saatusest sai alguse tuline arutelu: nad viidi surmasüstile, kuigi hoiukodu oli olemas

Triin Roos
, Elu24 reporter-toimetaja
Copy
Kassipoeg. Foto on illustreeriv.
Kassipoeg. Foto on illustreeriv. Foto: Cats help MTÜ

Viimsis elav naine leidis kuurist kassipojad. Ta tegi ühismeedias postituse, küsides, kes saaks vaid mõnenädalased loomakesed enda hoole alla võtta. Postituse all andsid endast märku vabatahtlikud, kes soovisid aidata, kuid naine viis kassipojad siiski varjupaika, mis polnud paljude teiste sõnul hea mõte. «Nii kiire oli lahtisaamisega, hoiukodu oli juba ootamas,» heideti naisele ette. «Mul on sellest naisest ausalt öeldes siiralt kahju. Proovis aidata, «aitas valesti» ja nüüd loobitakse kividega,» öeldakse tema kaitseks. Kasside abistamisega tegelev Leevi on kindel, et kassipojad pole enam elavate kirjas. Loomade Hoiupaik, kuhu kassid viidi, aga kinnitab, et kassipojad on elus.

Facebooki grupis «Viimsilased» tegi postituse Leevi, kes ka ise kasside aitamisega aktiivselt tegeleb. «Suured tänud leidjale, kes selle asemel, et kassipoegade ema ära oodata ja nad hoolivale MTÜ-le üle anda, viis nad surmasüstile!» kirjutas naine. Ta lisas oma postitusele ekraanitõmmise algsest laupäeval gruppi tehtud postitusest, milles anti teada leitud kassipoegadest ning tunti huvi, kas keegi on näinud kassipoegade ema – musta kassi valge rinnaga. Postitus eemaldati grupist ning artikli ilmumise ajaks on eemaldatud ka Leevi postitus ja selle all toimunud tuline arutelu, kus käis vaidlus selle üle, miks viidi nii pisikesed kassipojad Sinirebase tänaval asuvasse Loomade Hoiupaika, kui neile oli olemas hoiukodu. 

Leevi on veendunud, et varjupaigal ei ole jaksu ega vahendeid nii väikeste kassipoegadega tegelemiseks. «Elus ei hakka nad varjupaigas kassipoegi lutitama ja poputama, nad vajavad iga paari tunni tagant spetsiaalset piimasegu, pissitamist ja soojendatud aset. Mitmed vabatahtlikud pakkusid ennast appi, kuid neile ei kirjutatudki, nii kiire oli lahtisaamisega. Kassipoegasid ootas just lutibeebidega kogenud hoiukodu,» räägib Leevi Elu24-le. Tema hinge puudutab see juhtum eriti valusalt just seetõttu, et sobiv hoiukodu oli ju olemas ja kolm elu oleks saanud päästa.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles