Sirje Helme meenutab kaksikute Martini ja Maarja sündi: kui üks kaksik oli sündinud, läks tükk aega, kuni arst ütles, et teine on ka elus

Kristiina Reimand
, reporter/toimetaja
Copy
«See teade, et tulevad kaksikud, tuli siis, kui ma olin juba haiglasse läinud. Ja seda ütles üks sanitar, suits ühes käes, välisel vaatlusel,» meenutab Sirje Helme kaksikute Maarja ja Martini sündi.
«See teade, et tulevad kaksikud, tuli siis, kui ma olin juba haiglasse läinud. Ja seda ütles üks sanitar, suits ühes käes, välisel vaatlusel,» meenutab Sirje Helme kaksikute Maarja ja Martini sündi. Foto: Tairo Lutter / Mihkel Maripuu / Sander Ilvest / kollaaž

Vikerraadio saates «Käbi ei kuku...» vestlesid sel korral saatejuht Sten Teppaniga ema-tütar Sirje Helme ja Maarja Vaino, kes kumbki omaenda lapsepõlve meenutasid ja pajatasid ka sellest, kuidas mõjutab neid poliitikas toimuv. «Ma olen ise väga palju kannatanud selle käes, kui minu last kritiseeritakse. Siis on pigem tema see, kes mind lohutab, minu silmis on ta selline päikesepoiss,» iseloomustab poega Martinit Sirje Helme.

«Minu pilgu läbi on ta tegelikult äärmiselt hea südamega poiss. Martin on põhimõtteliselt positiivse maailmavaatega ja võib süstida kaaslastesse positiivset tunnet,» iseloomustab oma poega kunstiajaloolane Sirje Helme. «Ma olen ise väga palju kannatanud selle käes, kui minu last kritiseeritakse. Siis on pigem tema see, kes mind lohutab. Minu silmis on ta selline päikesepoiss, mis ta väljastpoolt paistab, seda mul on väga raske öelda, sest minu jaoks on ta selline.»

Kirjandusteadlane Maarja Vaino, Martinist 15 minutit vanem kaksikõde, nendib, et temal on isa Mardi kohta sarnased tunded. «Ta on minu isa, kindlasti minu jaoks on ta mingis teises rollis. Mina ei võta teda kui poliitikut, vaid võtan teda kui oma isa. Aga loomulikult ma saan aru, et ühiskondlikult on ta huviorbiidis ja selle tõttu olen ma ise ka kindlasti huviorbiidis.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles