KLÕPS Karl-Erik Taukar sai vägeva tunnustuse osaliseks, olles nüüdsest ühel pulgal ka Toomas Hendrik Ilvesega

Elu24
Copy
Karl-Erik Taukar.
Karl-Erik Taukar. Foto: Dmitri Kotjuh

Laulja Karl-Erik Taukar andis ühismeedia vahendusel teada, et pälvis oma toreda ja emakeelt hoidva keelekasutuse eest vägeva tunnustuse. Varem on selle preemia pälvinud muuhulgas ka Toomas Hendrik Ilves, Fred Jüssi ja paljud teised. 

Superstaari saatejuht ja laulja Karl-Erik Taukar andis ühismeedias teada, et novembri algul pälvis ta Eesti Emakeeleõpetajate Seltsilt emakeeleõpetuse sõbra tiitli. «Aitäh tunnustuse eest, Eesti Emakeeleõpetajate Selts. Teie töö on mõõtmatu tähtsusega!» kirjutas Taukar ühismeediasse tehtud postituses. 

«Karl-Erik Taukarile, muusikule ja telesaatejuhile, kes popi ja noortepärase keelekasutuse juures hoiab superkangekaelselt ja vääramatu jõuga kinni emakeele heakõlalisusest, kellel on ambitsiooni end väga heas emakeeles väljendada, keelt tutskelt arendada ning vajadusel julgust manitseda õigekeelsusele,» seisis muusikule antud tunnustusel. 

«Ta söandab luua ja laulda emakeeles ning on sellega kõigile eeskujuks. Tema isemeelne, visa emakeele eelistamine praeguses heitlikus ajas hoiab au sees eesti keelt ning toetab sellega emakeeleõpetajate seltsi põhimõtteid ja emakeeleõpetuse väärtusi.»

Emakeeleõpetuse sõbra tiitel on 2009. aastast antav aunimetus, mis määratakse tunnustusena füüsilisele või juriidilisele isikule Eestis või välismaal, kelle põhitegevus ei ole seotud emakeeleõpetusega, kuid kes oma avalikes esinemistes on väärtustanud emakeeleõpetust Eestis ja toetanud emakeeleõpetajate seltsi eesmärke.

Varem on selle preemia pälvinud muuhulgas Toomas Hendrik IlvesKaja Kärner, Märt Treier, Fred Jüssi, Kristiina Ehin ja Ivo Linna. Möödunud aastal valiti emakeeleõpetuse sõbraks «Plekktrummi» saatejuht Joonas Hellerma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles