Peagi 60. sünnipäeva tähistav Andres Dvinjaninov oma karjäärist: mul läks 12 aastat aega, et seda mõista

Getter Trumsi
, tegevtoimetaja
Copy
Lavastaja, näitleja ja teatrijuht Andres Dvinjaninov.
Lavastaja, näitleja ja teatrijuht Andres Dvinjaninov. Foto: Sille Annuk

Peagi oma 60. sünnipäeva tähistav näitleja ja laulja Andres Dvinjaninov vestles koos poja Markusega Vikerraadio saates «Käbi ei kuku...» lapsepõlvest ja teatritööst.

Lavastaja, näitleja ja teatrijuht Andres Dvinjaninov tähistab järgmisel nädalal, 20. novembril oma 60. sünnipäeva. Tähtsa juubeli eel käis Andres vestlemas Vikerraadio saates «Käbi ei kuku...», kaasas vanem poeg Markus Dvinjaninov.

Kokku on Andresel kolme naisega neli last, noorim lastest on 12-aastane. Näitleja tõdes «Käbi ei kuku...» saates, et läbisaamine oma laste emade Ruti Einpalu ja Marika Barabanštšikovaga, kellega ta enam koos ei ole, on siiani hea. «Seda on palju küsitud ja imestatud, sellepärast et, ma arvan, et minu parimad sõbrannad on Ruti, Marika. Kärgpere mehindus on täiesti olemas ja see on täiesti võimalik.»

«Mul on vedanud nende inimestega,» kirjeldab Andres oma kärgpere. Ka poeg Markus kinnitab, et kui tema vanemad lahku läksid, ei tekkinud talle sellest mingeid probleeme ega arusaamatusi.

Täiskasvanuks saades hakkas Markus koguni isa jälgedes astuma ja sai esimese korraga lavakooli sisse. Pärast lavakooli lõpetamist põgusalt näitlemisega tegelenud Markus on tänaseks sellest tööst aga loobunud.

«Kui su laps või lapsed käivad seda rada, mida mööda sina oled käinud, siis see üksteise mõistmise tase on hoopis teine,» tõdes Andres, kelle arvates ei ole teatrimaailma ümber enam nii suurt salapära. Ka näitlejatele on Andrese arvates aastate jooksul tulnud juurde rohkem võimalusi ja valikuid.

«Aga pean tunnistama, ma vahel muigan ja naeran, minul läks 12 aastat Vanemuise teatris aega näitlejana, et aru saada, et ups, kogu lugupidamise juures, ma ei taha eluaeg olla ainult ühe teatri palgaline näitleja,» tunnistas Andres, kes hakkas pärast seda lavastama, lõi oma teatri ja palju muud.

«Mul läks see arusaam 12 aastat, Markusel läks vist kaks-kolm,» naeris Andres, kelle enda teatripisik on pärit tema emalt, kes pojal lavakooli minna soovitas. 

Raadiosaates tuli jutuks ka Andrese enda lapsepõlv. Kuula täispikka saadet SIIN:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles