«Lenda kõrgelt, mu armas.» Noored mälestavad traagiliselt hukkunud 14-aastast Tartu tüdrukut (1)

Elu24
Copy
Noored mälestavad traagiliselt hukkunud 14-aastast Tartu tüdrukut.
Noored mälestavad traagiliselt hukkunud 14-aastast Tartu tüdrukut. Foto: Kuvatõmmis Instagramist

«Kes siis nüüd tuleb, kallistab koguaeg ja paneb iga kord selle suure naeratuse mu näole?» küsib laupäeval Tartus liiklusõnnetuses hukkunud 14-aastase tüdruku tuttav ühismeedias. Kui õnnetuspaigal ei põle pühapäeva keskpäeval ükski leinaküünal, siis kõlavad ühismeedias kümned ja kümned järelehüüded. 

Laupäeva õhtul sõitis hall Saab Tartus Raadi sõjaväelennuvälja territooriumile. See on eraldatud koht, kus on soovituslik liigelda kas jala või jalgrattaga, mitte autoga. 

Kell 20.46 saab politsei väljakutse, et just seal, Raadi sõjaväelennuvälja territooriumil on toimunud raske avarii. Vasakkurvis ebasobiva sõidukiiruse valinud juht kaotab kontrolli auto üle, mis paiskub järsus vasakkurvis katusele. Selle õnnetuse järel sureb kõigist pingutustest hoolimata autos viibinud 14-aastane tüdruk, vahendab Tartu Postimees

Esialgsetel andmetel oli autoroolis juhiõigusega 20-aastane noormees, kes oli teadaolevalt kaine. Autos olid ka 18-aastane noormees ja 16-aastane tüdruk. Traagiliselt hukkunud Tartu tüdruk olevat lamanud auto tagaistmel reisijate süles. Teised kolm autos olnud noort said viga ja viidi haiglasse.

Esmaspäeva pärastlõunal vahendas Tartu Postimees, et autos viibis veel kaks noort, kes õnnetuse järel sündmuskohalt põgenesid. Teisisõnu oli hallis Saabis kokku kuus inimest ja õnnetuse ajal oli autoülerahvastatud.

Järelehüüded ühismeedias

Pühapäeva keskpäevaks ei olnud õnnetuspaigale Tartu Postimehe vahendusel veel leinaküünlaid asetatud, kuid ühismeedias kõlasid noorte järelehüüded. 

«Ühel hetkel on kõik ilus, teisel hetkel sa ei näe teda enam mitte kunagi,» kirjutas üks.

«Puhka rahus,» kirjutavad mitmed noored ühismeediasse postitatud video kommentaarides. «Üks tore tüdruk oli,» kirjeldab keegi, kes on enda sõnul traagiliselt lahkunud tüdruku koolikaaslane, ja lisab: «Ta oli nii tore inimene.»

«Ta tähendas kõigile nii-nii palju!» meenutab keegi kurvalt, «ta oli kõige kallim ja on siiani.»

Järelhüüdeid leiab nii TikTokist kui ka Instagramist.
Järelhüüdeid leiab nii TikTokist kui ka Instagramist. Foto: Kuvatõmmis Instagramist

Järelehüüdeid on jäetud ka tüdruku ühismeediakontole. «Sa olid alati olemas kõigile, igal ajal,» kommenteerib keegi, teine lisab: «Puhka rahus, mu särasilmne ingel.»

«Ma ei teadnud sind palju, aga tean, et sa olid hea inimene ja kõik armastasid sind,» kirjutas keegi. «Sa olid tore, naljakas. Sa hoolisid kõigist, sa olid koguaeg toeks teistele, kui vaja oli ja sul oli soe süda.»

«Istun ja mõtlen siiani, et ma ei suuda uskuda seda, et sa oled kadunud, kes siis nüüd tuleb, kallistab koguaeg ja paneb iga kord selle suure naeratuse mu näole?» küsib keegi kurvalt, «sa olid väga suure ja sooja südamega inimene. Armastan igavesti ja igatsen tohutult.»

Tüdrukut mälestavad nii sõbrad, koolikaaslased kui ka eakaaslased.
Tüdrukut mälestavad nii sõbrad, koolikaaslased kui ka eakaaslased. Foto: Kuvatõmmis Instagramist

Ühismeediapostituste põhjal mälestab lahkunud tüdrukut lisaks koolikaaslastele ja sõpradele ka tema kallim, kellega koos oli neiu postitanud mitu pilti. «Jah, olen palju vigu teinud, aga nüüd ei tea, mis ma tegin ja miks mulle tuli selline karistus,» tõdes 14-aastase tüdruku väidetav kallim ühismeedias. «Lenda kõrgelt, mu armas.»

Postitusele lisatud foto põhjal selgub, et kui pühapäeva keskpäevaks ei olnud leinajad õnnetuspaika jõudnud, siis pühapäeva õhtuks põlesid noore tüdruku mälestuseks mitmed küünlaleegid.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles