Ott Tänaku abikaasa Janika Tänak võidust rinnavähi üle: ravi oli väga agressiivne (1)

Triin Roos
, Elu24 reporter-toimetaja
Copy
Janika Tänak.
Janika Tänak. Foto: Ekraanitõmmis videost.

Neljapäeva õhtul ETVs eetris olnud saates «Ringvaade» rääkis rinnavähist Ott Tänaku abikaasa Janika Tänak, kes on ennast välja võidelnud väga raskest olukorrast. «Seda tunnet ei saa keegi kunagi enne teada, kui ta seal sees ise on,» räägib Janika, meenutades keerukat raviperioodi.   

Rinnavähki diagnoositakse üha rohkem ja paraku võib seda haigust pidada lausa epideemiaks. ETV saates «Ringvaade» jagas Janika Tänak lugu oma haigusest. Täpselt aasta aega tagasi oli Janikal viimane ravipäev. Naine meenutas hetke, mil ta tundis, et midagi on valesti. Eelmise aasta jaanuarikuus luges ta ühel õhtul raamatut, kui tundis rinnas teravat hernesuurust tükikest. Ta andis sellest kohe teada perearstile, kes reageeris kiiresti. «Ma ei uskunud elu sees, et minuga midagi sellist võib juhtuda,» ütles tervislikke eluviise järgiv naine. 

Saates oli Janika kõrval ka tema arst, onkoloog Elen Vettus, kes rääkis, et Janikal oli üks agressiivsemaid rinnavähi vorme, millesse haigestuvad 30ndates noored naised. Vettus räägib, et Janika juhtum oli varajase staadiumi juhtum. Ravi oli väga agressiivne – läbi tuli teha koguni 33 kiiritust. Arst ütleb, et noor organism on tubli ja saab selle koormusega hakkama.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles