KLÕPSUD Kaja Kallas mardipäevast: siiani on eredalt meeles, kui koos sõpradega marti jooksmas käisime

Elu24
Copy
Kaja Kallas ja mardisandid Stenbocki majas.
Kaja Kallas ja mardisandid Stenbocki majas. Foto: Tairo Lutter

Peaminister Kaja Kallas jagab ühismeedias lustakaid fotosid mardipäeva tähistamisest Stenbocki majas. Mardisandid saabusid valitsuse hoonesse juba hommikul ja jagasid lahkelt viljaõnne. «Oluline on hoida jätkuvalt Eesti rahvakultuuri tavasid au sees ja anda neid ka noortele edasi – minge siis ikka marti jooksma,» ütleb Kallas. 

Kaja Kallas jagab Instagramis, et mardipäevast on tal palju toredaid lapsepõlvemälestusi. «Kogu ettevalmistus – kostüümid, luuletuste ja laulude pähe õppimised, tantsude selgeks saamised – olid nii toredad ja need on siiani eredalt meeles,» kirjutab Kallas.

«Mardisandid käisid ka valitsuse istungil viljaõnne soovimas. See kulub rasketel aegadel ära küll. Ja kuigi mardipäeval on traditsiooniliselt olnud keelatud linatöö, villatöö ja käsitöö, siis valitsuse töö on mardipäeval igati lubatud ning nii oli meil tegus hommikune istung ja kabinetiarutelu,» avaldab ta. 

«Oluline on hoida jätkuvalt Eesti rahvakultuuri tavasid au sees ja anda neid ka noortele edasi – minge siis ikka marti jooksma. Vahvat mardipäeva kõigile,» soovib Kallas ning jagab fotosid mardisantide külaskäigust Stenbocki majja. 

Postimees käis kohapeal vaatamas, kuidas ministrid koos mardisantidega tantsu lõid. Vaata siit: VIDEO JA FOTOD 〉 Kirev valitsuse istung: ministrid jooksid ja tantsisid mardisantidega ringiratast

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles