«Sind otsides»: Inga tõotas isa Eestisse tagasi tuua

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sind otsides
Sind otsides Foto: TV3

Seekordses TV3 saates «Sind otsides» otsis tallinlanna Inga oma isa Eduardi, kellega nad olid väga lähedased.

Kakskümmend aastat tagasi kolis isa koos oma emaga Valgevenesse, esivanemate maale. Oli 1990ndate aastate algus, segased ajad nii poliitiliselt kui ka Inga elus, kes oli just saanud emaks. Nii kadus kontakt isaga.

Kaheksa aastat tagasi hakkas Inga Valgevenesse kirju saatma ja leidiski isa üles. Ehkki palju kirju läks kaduma, oli side uuesti loodud. Kuni ühel päeval saabusid isa asemel kirjad täiesti võõralt inimeselt, kes küsis Ingalt raha. Kõik see hirmutas Ingat ja ta lõpetas suhtlemise. Kuid hingerahu oli läinud. Nii pöörduski ta saate toimetuse poole, et isa otsingud uuesti ette võtta ja saada oma küsimustele vastused.

Saatetiim suundus koos Ingaga Valgevenesse Eduardi kodukülla Vene piiri lähedal. Otsingutele segas vahele miilits, kes toimetas kogu seltskonna jaoskonda. Sealt said nad teada, et Eduard on haiglas, kuna haigete jalgade tõttu ta talviti kodus elada ei saa.

Miilits näitas üles kaastunnet ja viis tütre haiglasse isa juurde. Kohtumisele kaameraid ei lubatud.

«Läksin trepist üles, siis viidi mind mööda koridori palati ukse juurde. Avanes uks, paremat kätt oli kaks voodit ja otse oli üks voodi. Seljaga minu poole istus üks hallipäine mees. Kui ta pead pööras, siis nägin, et see oli minu isa,» kirjeldas Inga.

Kohtumine oli mõlema jaoks üliemotsionaalne. Võimud lubasid Ingal haiglas isaga koos olla mitu tundi hoolimata sellest, et ammu oli öörahu. Kogu personal elas neile kaasa.

«See side, mis ma olin kõik need aastat tundnud, oligi olemas. Mitte ainult minu poolt, vaid ka isa poolt. Sest ka isa ütles, et ta teadis kõik need aastad, et ma tulen talle järgi,» sõnas Inga.

Lahkumine oli pisaraterohke, kuid selge oli see, et Inga ei jäta oma ettevõtmist katki. Ta hakkas kohe pärast Valgevenest tulekut isa viisapabereid ajama. Nad kirjutavad ja helistavad iga nädal. Mõlemad loodavad, et suveks on isa Eduard juba Eestis.

«Sind otsides» on TV3 eetris teisipäeviti kell 20.30.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles