Päevatoimetaja:
Katrin Lust
(+372) 56681734

Psühholoog paljastas, kuidas restoranid maitsemeelega manipuleerivad

Toimetaja: Inna-Katrin Hein
Copy
Seltskond restoranis. Pilt on illustreeriv
Seltskond restoranis. Pilt on illustreeriv Foto: Monkey Business Images/Shutterstock

Miks restoranitoit nii hästi maitseb? Põhjus selles, et kokkadel on olnud aastaid kulinaarseid kogemusi, kuid sama roog maitseks teistmoodi, kui teeksite ja sööksite seda oma kodus, selgitas psühholoog Newsweekile toidumaitse tagamaid 

Ilma, et me teadvustaks, manipuleeritakse meid psühholoogiliselt kõikjal, kuhu läheme – alates supermarketi kujundusest kuni rongijaamas olevate reklaamideni. Restoranid ja kohvikud pole erand.

Värv, lõhn, heli ja valgustus võivad kõik mõjutada aju maitsetaju, muutes totaalselt seda, kuidas me toitu kogeme. Need võivad olla toidu enda spetsiifilised omadused, näiteks erksavärvilised pakendid ja keerukad nimetused, või seostuda keskkonnaga, milles toitu süüakse.

Tagasi üles