Miks restoranitoit nii hästi maitseb? Põhjus selles, et kokkadel on olnud aastaid kulinaarseid kogemusi, kuid sama roog maitseks teistmoodi, kui teeksite ja sööksite seda oma kodus, selgitas psühholoog Newsweekile toidumaitse tagamaid
Tellijale
Psühholoog paljastas, kuidas restoranid maitsemeelega manipuleerivad
Ilma, et me teadvustaks, manipuleeritakse meid psühholoogiliselt kõikjal, kuhu läheme – alates supermarketi kujundusest kuni rongijaamas olevate reklaamideni. Restoranid ja kohvikud pole erand.
Värv, lõhn, heli ja valgustus võivad kõik mõjutada aju maitsetaju, muutes totaalselt seda, kuidas me toitu kogeme. Need võivad olla toidu enda spetsiifilised omadused, näiteks erksavärvilised pakendid ja keerukad nimetused, või seostuda keskkonnaga, milles toitu süüakse.