GALERII JA VIDEO «Muusika puudutas nii sügavalt, et tõi pisarad silma.» Jaani kirikus algas hingede öö festival

Copy

3. novembri õhtul algas Tartus Jaani kirikus «Hingede öö» festival, mis ühendab muusikat ja valguskunsti. Festivali avakontserdil astus üles Silvia Ilves koos kammeransambliga. Kõlas muusika, mis puudutas kuulajaid hingepõhjani ja tõi nii mõnelgi pisarad silma. «Kontsert oli nagu meeliülendav rännak, sametine puudutus hingele. Klassikalise muusika puhtuses oli palju ilusaid värve,» rääkis vaimustunud kontserdikülastaja.   

3.–5. novembril toimuv heli- ja valgusefestival «Hingede öö» leiab tänavu aset juba kuuendat korda. Festival seob omavahel muusika ja valguskunsti, tuues publiku ette kaasahaarava ja hingestatud programmi Eesti ja välisautorite loomingust. Festivali atmosfääri osaks on loovalt ära kasutatud Tartu Jaani kiriku arhitektuur ja hingedeaja pärimus, mis juhib meid otsima rahu ja vaatama enesesse.

Festivali avakontserdil 3. novembri õhtul astus üles tšellist Silvia Ilves, kes esitas kaunist klassikalist muusikat nii üksi kui ansambliga koosseisus Marten Meibaum (tšello), Andrus Rannaääre (klahvpillid) ja Saskia Kiting (kitarr). Muusikat illustreeris videokunsti läbi loodud valgusmäng, mille autoriks oli Andrei Bljahhin

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles