Värskendage suhet - tehke teineteisest aktifotosid!

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indrek Galetini fotonäituse "Amour-vahet pole" eksponaat. Pildil Dana Ots koos sõbrannaga.
Indrek Galetini fotonäituse "Amour-vahet pole" eksponaat. Pildil Dana Ots koos sõbrannaga. Foto: Rene Pringi

Mida võtate teie oma peres ette abieluväsimuse vastu? Kuidas võiksid elukaaslased värksendada suhet? Üks võimalus on teha koos romantilisi või lausa kunstipäraseid aktifotosid.

Kolmekümnendates eluaastates Marger ja Kairit armastavad teineteisest pilte teha. See on mõnus rutiinivaba tegevus, mis pakub ka paraja annuse särtsu. Eks iga pikemat aega kestnud suhe vajab ju värskendust.

Marger Markov: Koos on oldud viimased kolmteist aastat, nendest kümme abielus. Kolme ja poole aastased kaksikud ka kodus. Tutvusime Tallinna reisisadamas. Kairit tegi tööd ja mina olin seal tööasjus ja nii see läks.

Marger tõi oma kaasa ja lapsed Põlvamaale Moostesse, et seal asuvas fototurismi keskuses oma pildistamisoskust parandada. Sest kui pildid isegi vaid enda jaoks tehakse, peavad need ikkagi kaunid välja kukkuma. 

Milliseid õpetusi koolitaja aktipiltide tegemiseks jagab?

Fotokoolitaja Marjaana Lehepuu: Naised on hellad ja naised tahavad et nende aktipildid teeks neid saledamaks ja et nad näeks pildil paremad välja, kui nad tegelikult on.

Mitte et kõik naised näevad halvad välja, aga selle sama kaadri kompositsiooniga on võimalik ära peita need kohad, mida inimene häbeneb ja rõhutada neid kohti, mis inimesele enda juures meeldivad.

On need silmad, on see õlg või käed, neid kõiki on võimalik tuua esile. Ka see saab olla hea aktipilt, kui kõik pole isegi konkreetselt näha.

Fotokoolitusel osalenud Helen Rõbakov: Fotokunst on nagu narkomaania. Annad sõrme, võtab kogu käe. See on päris kallis lõbu. Kogu aeg on vidinaid juurde vaja. Isegi kui sinu oskused vahepeal ei parane, siis ikka on vaja juurde osta kogu aeg mingeid vidinaid.

Mõtledki nii, et äkki, kui ma selle vidina veel saan, siis läheb paremaks ja siis on kõik. Aga ei lähe paremaks, siis läheb just keerulisemaks. Võtad aga uue vidina juurde, aga pole veel vanadegi asjadega oskus käes.

Fotokoolituse läbiviija Kalmer Lehepuu: Kõige tähtsam pole foto juures mitte kompositsioon, vaid hoopis emotsioon. Kompa on teisejärguline. Kõik ei peagi olema profifotograafid.

Seega, värskendage teiegi oma suhet ja tehke teineteisest aktifotosid!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles