«JÄME TÄNAMATUS» Lapselapsele kinkelepinguga korteri kinkinud proua pidi kannatama enda sõnul peremehetsemist, kohus aga tehingut tagasi ei pööranud (3)

Ketlin Kruse
, reporter
Copy
Korter Lasnamäel. Foto on illustreeriv.
Korter Lasnamäel. Foto on illustreeriv. Foto: Claire Peinar / Postimees

Aleksandral oli Tallinnas Pae tänaval korter. 2018. aastal tegi ta kinkelepingu, millega kinkis Lasnamäel Pae tänaval asuva korteri lapselapsele. Seda väidetavalt viimase soovil. Kolm aastat hiljem soovis proua tehingut tagasi pöörata, ent möödunud nädalal leidis riigikohus, et lapselapsele kingitud korterit tal õigus tagasi saada ei ole. 

Pärast kinkelepingu sõlmimist kolis Aleksandra lapselaps Olga koos oma tütrega Pae tänaval asuvasse korterisse, kus kõik üheskoos elati. Olga sõnul ei saanud ta omaenda isa ja tema elukaaslasega ühes korteris elada, kuna viimased pruukisid alkoholi, mis teda häiris.

Peagi hakkas Aleksandra sõnul aga lapselaps naist vaimselt ja füüsiliselt väärkohtlema. Temaga ei arvestatud omaenda kodus, lapselaps «peremehetses», jättis kommunaalkulud maksmata ja paigutas tagatippu korterisse valvekaamera. Lapselapse sõnul tegi ta seda aga seetõttu, et dementsel vanaemal tekkisid paanikahood ja väidetavalt keeldus ta rahusteid võtmast.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles