ÄREV HETK Põlengut kustutama kiirustanud alarmsõidukile ei antud teed: iga sekund on oluline

Elu24
Copy
Foto: Kuvatõmmis videost

«Tulekahju faasis on iga sekund oluline, rääkimata minutitest,» räägib vabatahtliku päästjana tegutsev Andres Puusepp ja jagab ühismeedias videot, kuidas väljakutsele kiirustanud alarmsõidukile teed ei antud. 

Raadiohääl ja vabatahtliku päästjana tegutsev Andres Puusepp jagab Instagramis 30. oktoobril jäädvustatud videot, kus kiirustasid päästjatega elumaja põlengule, kuid autojuht ei andnud alarmsõidukile teed. «Olen alarmsõidukijuht ja jagan oma sõidust videot. Palun armas autojuht, lase abi läbi!» tuletab ta video juures meelde.

«Autojuht, sa tohid sõita ristmikule välja ka punase tulega, et alarmsõidukile teed anda. Antud videost on selgelt näha, et autod vabastasid ristmiku ja oleks saanud kenasti teha ruumi päästeautole,» märgib ta. 

Toimetusele lisas Puusepp, et oli ise sel ajal roolis. «Tulekahju faasis on iga sekund oluline, rääkimata minutitest,» nendib ta ja lisab, et õnneks sel korral jõudsid nad siiski kohale väga õigel ajal. «Saime jaole ja päästsime kahekordse maja. Seal oli asi juba tõesti minutites... Aga kui iga ristmik oleks nii kinni olnud, oleks ikka pahasti.»

Vaata klippi!

Tänavu veebruaris täitus raadiohäälel kuus aastat vabatahtliku päästjana. Kui 2017. aastal alustas ta Lasnamäe komandos, siis praegu annab ta enda panuse iga nädal Nõmme komandos.

«Need tunded ei unune. See, kui sa näed sellesama inimese... Vaatad talle silma, sa näed ta silmades seda tohutut tänu ja tänulikkust, sellest piisab, ta ei peagi midagi ütlema. Siis saad jälle aru, miks sa seda tööd teed,» ütles Puusepp toona. 

Loe pikemat intervjuud:

KUUS AASTAT VABATAHTLIKU PÄÄSTJANA 〉 Andres Puusepp: aeg-ajalt meenuvad ka rasked sündmused, aga neid ei saa kaasa võtta

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles