MÕISTETI ÕIGEKS Peol madinasse sattunud maakler Krista Õigus saavutas teises kohtuastmes võidu

Triin Roos
, Elu24 reporter-toimetaja
Copy
Krista Õigus koos oma kaitsja Gregori Palmiga.
Krista Õigus koos oma kaitsja Gregori Palmiga. Foto: Elu24 kollaaž

2021. aasta aprillikuus toimunud sünnipäevapeol kahe naise vahel aset leidnud kähmlus viis pika kohtuvaidluseni. Kui pärast pidu EMOsse sattunud naised leppisid seal näiliselt ära, otsustas üks neist hiljem kohtusse pöörduda ja esitas süüdistuse maaklerina tuntud Krista Õiguse vastu. Kui maakohus andis õiguse hagejale, siis teises kohtuastmes mõiseti Õigus täielikult õigeks. «Kõnealuse kriminaalasja kannatanu oli see, kes teda ründas,» ütleb vandeadvokaat Gregori Palm.

Krista Õigust süüdistati selles, et ta 2021. aasta kevadel Tartumaal Saadjärve ääres asuvas puhkemajas toimunud peol kasutas füüsilist vägivalda teise pidulise Gerly suhtes. Kahe naise vahel tekkinud madina käigus purunes veinipokaal, mis lõikas Gerly põsepiirkonda ja otsmikule haava, millest jäi ka paranedes järele arm. Süüdistuse järgi lõi Õigus Gerlyle pokaali tahtlikult näkku, rikkudes tema välimuse. Kannatanu taotles algselt koguni 10 000 euro suurust hüvitist talle põhjustatud vigastuste hüvituseks.  

Õigusele tuli kohtusse kaebamine suure üllatusena ja ta väitis jaanuaris, et teda süüdistav naine tuli hoopis temale kallale. «Ma ise ei rünnanud teda, see oli reaktsioon lihtsalt. Mu käes olnud klaas oli väga õrn ja imeõhuke ning see purunes. Ma sain säärte peale kahjustuse ja mul jooksid jalad verd,» rääkis Õigus jaanuaris Elu24-le.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles