PERSOON Kikkpoksija Henry Rohtla võitlusspordist: kunagi kasutati ära võimu ja jõudu, tänaseks on olukord muutunud (1)

Copy
Tai- ja kikkpoksija Henry Rohtla.
Tai- ja kikkpoksija Henry Rohtla. Foto: Rain Jüristo

«Kuna sa võid trennis haiget saada, ja selles spordis on see täiesti normaalne, siis inimene, kes ei ole spordiga kokku puutunud, võib ära ehmuda,» räägib tai- ja kikkpoksiga professionaalsel tasemel tegelev Henry Rohtla võitlusspordist. Kuigi haiget saamine on üks osa võitlusspordist, siis veelgi suurem ja tähtsam, nagu iga spordialaga, on distsipliin ning vaimne ja füüsiline treening.

Juba nädala pärast, 4. novembril, astuvad professionaalsed võitlussportlased Tondiraba jäähallis spordiüritusel The League, selja taga kuude pikkused treeningud, ees aga vastane, kelle löögid võivad tavainimesele lausa eluohtlikuks osutuda.

Pealtvaatajate ees selgitatakse kolmes võitlusspordi alas – taipoks, kikkpoks ja MMA – välja parimad. Võistlejate seas on eestlased – neist suurim nimi on tänavu comeback'i tegev Maksim Vorovski –, aga ka välismaalased. Pealtvaatajate seas on ka Henry Rohtla, treener, tai- ja kikkpoksija, kes aasta esimesel poolel samal võistlusel, The League'is, ringist võitjana väljus.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles