«Pange lihtsalt kooliuksed kinni!» Raadio 2 saates «Olukorrast riigis» õhutati õpetajaid streikima? (1)

Getter Trumsi
, tegevtoimetaja
Copy
Õpetajate hoiatusstreik 2019. aastal. Pilt on illustratiivne.
Õpetajate hoiatusstreik 2019. aastal. Pilt on illustratiivne. Foto: Sander Ilvest

Populaarses  Raadio 2 arvamussaates «Olukorrast riigis» arutati hiljuti õpetajate palgatõusu. Saatejuhtide teravad kommentaarid ärritasid ühte raadiokuulajat, kelle arvates peaksid ajakirjanikud ERRi raadiosaates jääma erapooletuks. ERRi kommunikatsioonijuht Pille-Mai Helemäe rõhutas Elu24-le, et «Olukorrast riigis» on siiski arvamussaade ja lisas: «Kui ühiskonnas on mõni teema teravalt päevakorral, siis selle peegeldamine arvamussaadetes on küll meie kohustus.»

Pühapäeva pärastlõunal Raadio 2 eetris olevas arvamussaates «Olukorrast riigis» võtsid lõppenud nädala kokku Eesti rahvusringhäälingu (ERRi) ajakirjanikud Marju Himma-Kadakas ja Sandra Saar. Teemadena võeti ette nii Kalle Grünthali lahkumine EKREst, lutikad kui ka Brigitte Susanne Hunt.

Pikemalt arutleti ka õpetajate plaanitav streigi üle, mis ühele raadiokuulajale tusast meelt tekitas. Elu24ga ühendust võtnud raadiokuulaja imestas, kuidas riiklikus raadiojaamas õpetajaid streikima õhutatakse. «Rahvusringhäälingus tehakse selline üleskutse?» imestas raadiokuulaja. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles