KLIPP SAATEST Esmaspäeval «Kuuuurijas»: isa pärandus tekitas peres tulise kohtuvaidluse

Elu24
Copy
Foto: Kuvatõmmis Kuuuurija saatest

Maarika 79-aastane isa tegi 2019. aasta suvel mõned kuud enne surma autos testamendi, mille järgi jättis ta kogu oma maise vara tütardele. Isa jättis oma lihase poja kõigest ilma ja Maarika vennale see meeltmööda pole. Kohtuvaidus päranduse üle kestab juba neli aastat. Mis täpsemalt juhtus, vaata esmaspäeval saatest «Kuuuurija».

Saates rääkiva tütar Maarika sõnul oli isale oluline, et tema pärandus saaks edasi antud vastavalt tema soovidele. Koos tütardega käis ta notari juures testamenti vormistamas. Isa jättis kogu oma maise vara Maarikale ja tema õele. Naised pärisid vana talumaja ja selle juurde kuuluvad maad ja metsad. Vend aga otsustas isa testamendi vaidlustada. Nimelt on õhus küsimus, kas isa oli pärandi dokumentide kinnitamise hetkel piisavalt adekvaatne. Kohtuvaidlus päranduse üle käib juba ligi neli aastat.

Maarika ja tema õde on pidanud kulutama õiguskuludele suuri summasid. Teadmata ajani seisab kinni ka nende pärandvara, sest kohtuvaidlus venib. Kuigi õed arvasid, et nad pärisid isa maad ja metsad, ei saa nad hetkel teha mitte midagi muud, kui maksta nende pealt maamaksu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles