TAEVAKIVID RÄÄGIVAD Asteroid Reiki: kellel on potentsiaal energeetiliseks tervendamiseks?

Foto: Shutterstock
Margit Korbe
, astroloog
Copy

Miks kokkupuude mõne inimesega mõjub nii tervendavalt? Kas oled äkki võimeline ennast ise tervendama? Nendele küsimustele võib aidata leida vastuseid asteroid Reiki 5239.

Asteroidide kasutamine astroloogias osutub tihtipeale äärmiselt põnevaks ja silmiavavaks, kuigi nende roll on sünnikaarti pigem peenhäälestada. Neid taevaseid kivisid on iseenesest väga palju, ent nende sattumine tähenduslikele punktidele võib täita puuduva lüli, mida tervikpildi mõistmiseks vaja.

Nii tutvume seekord asteroidiga, millele anti nimeks Reiki ja numbriks 5239. Selle avastasid 14. septembril 1990 Jaapani astronoomid Shun-ei Izumikawa ja Osamu Muramatsu, kes nimetasid vastleitud taevakivi supernoovasid avastanud naissoost Jaapani amatöörastronoomi, Reiki Kushida auks. 

Selles «Sodiaagisosinate» episoodis on asteroid Reikist lähemalt juttu!

Ent nagu varemgi asteroidide puhul oleme täheldanud, võtavad need astroloogias selle tähenduse, mis nende nimega kollektiivses teadvusväljas resoneerub. Mõiste «reiki» tähendab «müstilist atmosfääri» või «imelist märki». See tuleb jaapanikeelsetest sõnadest «rei» («universaalne») ja «ki» («eluenergia»).

Selle mõistega tähistatakse energeetilise tervendamise meetodit, mille isaks peetakse Jaapani tervendajat Mikao Usuid (1865-1926). Ta õpetas seda oma elu jooksul kahele tuhandele inimesele, kellest üksteist kandsid tema õpetust edasi. See põhineb energia liigutamisel kehapiirkondades, kus see on füüsilise või hingelise valu tõttu stagneerunud ning universaalse eluenergia vahendamisel.

Asteroid Reiki tähendus astroloogias

Asteroid Reiki asukoht sünnikaardis peegeldab, millisel viisil ja mis valdkondades me sellise energeetilise tervendamisega kokku puutume. Reiki asetus ja aspektid toovad nähtavale, kas inimesel on potentsiaali energeetiliseks tervendamiseks. Ent mõnikord võib see asteroid ka näidata, kas ja millist rolli mängib elus kokkupuude reikiga. Nii võivad tugevad seisud viidata, et see inimene võib reikist palju abi saada. Need inimesed võivad olla võimelised ka end ise tervendama. 

Asteroid Reiki on energeetiliste tervendajate ja terapeutide kaartides tavaliselt tugevalt esile toodud. Selle asukoht võib väljendada, milles tervendamine inimese jaoks täpsemalt seisneb ning kuidas ta eluenergiat teistele vahendab. Ka reikil õpetusele aluse pannud Mikao Usui sünnikaardis oli asteroid Reiki tugevalt aspekteeritud - see sai trigooni Chironilt, sekstiili Pluutolt ning sekstiilid Merkuuri-Marsi ühenduselt. 

Nagu asteroidide puhul juba tavaks, mängib ka Reiki olulist rolli sünastris ehk suhtes olevate inimeste sünnikaartide vahel. See võib näidata, kas ja kuidas võivad partnerid teineteisele energeetilist tervendust pakkuda. Planeet, mis Reikit aktiveerib, annab vihje, läbi mille tervendamine toimub.

Näiteks Reiki ühendus Marsiga peegeldab, et energeetiline tervendamine võib olla seotud seksuaalsusega või üleüldise füüsilise vastupidavusega. Reiki ühendus Kuuga aga annab mõista, et on võimalik tervendada emotsionaalseid blokeeringuid, võib-olla ka viljakusega seotud probleeme ning emaliini energiaid. Reiki ühendus Veenusega võib aidata ületada energeetilisi blokeeringuid, mis seotud eneseväärtustamisega ning võimega vastu võtta. 

Näiteid Reiki mõjust tuntud eestlaste seas

Hiina meditisiini eksperdil Rene Bürklandil on Reiki täpses ühenduses Kuu Põhjasõlmega ja lähedases ühenduses Neptuuniga. See näitab, et tal on tervendamise teemades väga tugev intuitsioon, aga mis veel olulisem - tervendamine on tema hinge teekond. Kõik, mis on ühenduses Kuu Põhjasõlmega, räägib sellest, mida hing on tulnud siia ellu õppima ja kogema ning kuhu universum meid suunab. 

Alternaatiivravitsejal ja teadjanaisel Mai-Agate Väljatagal on aga Reiki ühenduses Merkuuriga, mõlemad mitte väga kaugel Päikesest (5 orbi). Siin võib toimuda tervendamine läbi mõistmise ja suhtlemise ning jällegi, ühendus Päikesega räägib, et see on tema põhiolemuses. 

Luule Viilmal, kes oli korraga arst ja mõtteravi edendaja, oli sünnikaardis Reiki ühenduses Saturniga. Siin on justkui vormi ja struktuuri (Saturn) kokku toomine energeetilise tervendamisega. Ta püüdis ühendada traditsioonilist ja ebatraditsioonilist. Samuti viitab see seis, et kuigi tema teel oli ilmselt ka palju takistusi, siis kogemused seoses energeetilise tervendamisega olid osa tema elutööst. Seal, kus on Saturn, peame olema tõsised ja tegema suurt tööd. 

Gunnar Aarmal oli Reiki trigoonis Pluutoga ja kvadraadis Chironiga - see näitab sügavat huvi läbimurde vastu, mida võib tuua energeetiline tervendamine. Samuti viitab see seis väga tugevale energeetikale. Ka Mikao Usuil oli Reiki aspektis Pluuto ja Chironiga.

Paljude eestlaste lemmikul Ants Rootslasel on aga Reiki ühenduses Veenusega, mis näitab, et energeetiline tervendamine võib tuua talle populaarsust (eriti naiste seas) ja küllust, aga ka seda, et siin on võime tervendada läbi armastuse ning see algab enesearmastusest.

Holistika Instituudi loojal Marina Paula Eberthil on Reiki sekstiilis Merkuuriga, kvadraadis Marsiga, trigoonis Neptuuniga ja opositsioonis Pluutoga - pole ime, et tema elutöö on seotud holistilise tervenemise edendamisega.

Reiki asetus sünnikaardi majas

Oma asteroid Reiki leidmiseks mine astro.com lehele, sisesta oma sünniandmed ja tee oma sünnikaart (kui pole seda varem kasutanud), ning lisa valgesse kasti «Manual entry» number 5239 ning ava kaart uuesti. Siis ilmub sinna ka asteroid Reiki. Kaartide valikust («Chart type») on võimalik valida ka sünastria («Synastry chart») - siis saad kohe enda ja teise inimese asetused kohakuti.

Astroloogilised majad on eluvaldkonnad, läbi mille antud juhul side Reikiga võib tekkida. See kirjeldab asjaolusid ja taustsüsteemi, milles inimese elus energeetilise tervendamise või tervenemise potentsiaal võib avaneda. Lisaks majadele tuleks kindlasti uurida aspekte planeetidega (need aktiveerivad asteroidi) ning ka tähemärki, milles see asteroid asub (see näitab omadusi, kuidas Reiki end sinu elus väljendab).

1. majas: On väga tõenäoline, et sina ise oledki tervendaja, kuna asteroid jääb sinu identiteedi valdkonda. See on kuidagi loomulik osa sinust, et teisi ja ka ennast energeetiliselt tervendad. Teised märkavad seda sinus. 

2. majas: Sa väärtustad energeetilist tervendamist ja tervendajaid ning mingil hetkel võib sellest saada isegi su sissetulekuallikas. Samas saab suur tervendamine toimuda sinu jaoks just eneseväärtustamise vallas. Energeetilised blokeeringud, mis on tingitud majanduslikest probleemidest, on võimalik eemaldada.

3. majas: Energeetiline tervendamine toimub läbi suhtlemise ja info vahetamise. Sinu naabruses võib elada keegi tervendaja, kellega igapäevaselt kokku puutud. Ka sinu vennal või õel võib olla tervendav energia või suudad sina neid tervendada.

4. majas: Siin on võimalus tervendada oma juuri ning sidet vanemate ja koduga. Keegi sinu esivanematest võis olla energeetiline tervendaja ning see anne võis sulle edasi kanduda (see võib olla ka uinunud olekus). Sügaval sisimas sa tead, et oled selleks võimeline, aga seda osa jagad ainult kõige lähedasematega. Võid tervendada oma pereliikmeid.

5. majas: Lastega tegelemine võib sind energeetiliselt tervendada, kuid samuti võib keegi laps su elus olla tervendaja. On ka teine võimalus, et koged energeetilist tervendust läbi loomingu ning sinu looming võib tervendada ka teisi. Kui tunned elurõõmu ja naudid elu, mõjub see kõigile tervendavalt. 

6. majas: Sul võib olla töökaaslane, kes on tegelikult energeetiline tervendaja, ent sa võid ka ise otseselt töötada ja teisi teenida läbi tervendamise. See on väga soodne asetus igasuguseks tööks, mis seotud tervendamisega. Isegi, kui oled kokk, võib sinu toit seeläbi teisi tervendada.

7. majas: Sinu kõige lähedasemad partnerid võivad olla energeetilised tervendajad. Suhtes olles võid kogeda suurt tervenemist, ent mõnikord oled ka ise tervendaja oma partnerile. Sinu pühendumine teisele inimesele võib mõjuda tervendavalt. Armastavas suhtes olla võid avastada ka iseendal tervendavad anded, ent võid ka lihtsalt iseenesest terveneda.

8. majas: See on väga sügav asetus võimsaks energeetiliseks tervenduseks. Võid kogeda energeetilist tervendust läbi äärmuslike situatsioonide, mõnikord ehk elu ja surma piire kombates. Ka seksuaalsed kogemused võivad tuua sügavat tervendust. See seis võib ka näidata, et sa magnetiseerid tervendavat energiat.

9. majas: Energeetiline tervenemine saab võimalikuks, kui avad end kõrgemale teadvusele ja avardad oma kogemuste piire. Siin sobib hästi ka vastavatel teemadel õpinguid ja avastusretki ette võtta. Reisimine ja eksootilised paigad ning rituaalid võivad tuua energeetilist tervendust. Sinust võib saada sellisel alal õpetaja.

10. majas: Sinu kõrgeim vastutus ja roll siin elus on seotud energeetilise tervendamisega. Teised võivad loota selles sinule ning oled kuidagi eeskujuks. Võib piisata sellest, et pühendud iseenda tervendamisele ning teised järgnevad. 

11. majas: Võid kogeda energeetilist tervendust läbi sõprade või mingis grupisituatsioonis. Samuti võid olla see, kes valgustab ja inspireerib teisi energeetilise tervenemise võimaluste suhtes. Sul võib olla ka üks või mitu sõpra, kes on olemuselt tervendajad.

12. majas: Sind tervendab energeetiliselt uni ja unenäod, samuti su oma hinge- ja fantaasiamaailm. Energeetiliseks tervendamiseks pead tegema tööd oma alateadvusega. Kõik on sinus endas olemas. Võid mõista iseeneslikult energeetilise tervenemise põhimõtteid ja seoseid. On võimalik, et su hing on nende teemadega läbi elude palju kokku puutunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles